Dinsdag 17 september 2019

VRIJE TIJD Vogelexcursie Westbroekse Zodden

WESTBROEK > Op zaterdag, 6 april organiseert de Vogelwerkgroep van IVN De Ronde Venen en Uithoorn een vogelexcursie naar de Westbroekse Zodden.

De Westbroekse Zodden liggen, zoals de naam al zegt bij Westbroek in de provincie Utrecht. “Zodde” betekent laag gelegen, moerassig land. De Westbroekse Zodden vormen een bijzonder natuurgebied van ongeveer 52 hectare, waar alle stadia van de verlanding te zien zijn. Er is moerasbos, trilveen, open water en grasland. Het lijkt hier en daar of het land zomaar overgaat in water.

De wandeling van ongeveer 4 km gaat over het Bert Bospad, genoemd naar de boswachter, die zich jarenlang heeft ingezet voor het behoud van dit gebied. Het wandelpad loopt eerst door het moerasbos, daarna door een meer open gebied, waar uitzicht op het water is: eendensoorten, grauwe ganzen, de grote zilverreiger, zwanenparen en hopelijk is ook de purperreiger hier te zien. Het gebied is ook bekend om de aanwezigheid van roofvogels, zoals de havik, de sperwer, de buizerd, de torenvalk en de boomvalk. En de kans bestaat dat er visdiefjes en sterns overvliegen. De natuurliefhebber kan hier met volle teugen genieten.

Deze excursie is voor iedereen toegankelijk. Neem zelf wat te drinken mee en zorg voor passende kleding en stevig schoeisel. Een kijker is natuurlijk erg prettig.

Verzamelen: parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis.

Vertrek: om 8:30 uur per auto, meerijden is mogelijk.

Terug: rond 13:00 uur.

Kosten: gratis. (vergoeding autokosten in overleg met de bestuurder)

Aanmelden: niet nodig.

Excursieleider Marion Leenen, 0294-281625 / 06-53698616. Zie ook de website: ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden