Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Kom bloembommetjes maken op Landgoed Haarzuilens

HAARZUILENS > Gooi eens een bloembommetje! Als je even niet oplet, krijg je op die plek een klein bloemenparadijs. En de beste bommen maak je natuurlijk zelf. Op zondag 14 april tussen 13:30 en 16:00 kun je samen met de boswachter van landgoed Haarzuilens de vetste bloembommen maken. Kom je ook?

Maak plaats voor bloemen!

Langzaam maar zeker zijn wilde bloemen uit ons landschap verdwenen. En dat is slecht nieuws! Wilde bloemen zijn heel erg belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Laten we Nederland weer in bloei zetten!

Gooi bloembommetjes

Daarom gaan we op zondag 14 april lekker veel bloembommetjes maken. Lekker kneden met aarde, klei, zaadjes en een beetje water. Gooi de bloembommetjes neer op plekken die wel wat bloemen kunnen gebruiken. In de tuin, bijvoorbeeld. Of in de speeltuin, langs de sloot of in een pot op het balkon. Help je mee?

Locatie

De activiteit vindt plaats op Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjes’ Hoeve (Thematerweg 5). Vanaf daar is het een paar minuutjes lopen naar de Hoeve Wielrevelt.

Kosten en aanmelden

Leden OERRR/Natuurmonumenten €4,= / niet leden €7,=. Ouders gratis toegang.

Aanmelden kan op www.natuurmonumenten.nl/haarzuilens

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden