Zondag 22 september 2019

VRIJE TIJD Angstfabriek opent deuren voor nieuwsgierig Utrechts publiek

LEIDSCHE RIJN > De Angstfabriek is een locatieproject van Critical Mass i.s.m. tekstschrijver Jibbe Willems, theatermakers Davy Pieters (Theater Utrecht) en Nastaran Razawi Khorasani, escape room ontwikkelaars Sherlocked.

Te zien van 10 april t/m 13 juli op het terrein van RAUM (Berlijnplein 520)

Nepfabriek gespecialiseerd in angstmakerij

De Angstfabriek is een fictieve plek waar bedrijven, politici, activisten en lobbyisten aankloppen om angstcampagnes op maat te bestellen. In de ‘fabriek’ worden de technieken om ons bang te maken tot in den treure geperfectioneerd en producten ontwikkeld die op maatschappelijke angst inspelen. De kassa rinkelt er op het moment dat de angstkoersen stijgen. Nieuwsgierig publiek krijgt nu de kans om een ‘kijkje achter de schermen’ te nemen bij deze angstproducent, want De Angstfabriek kent geen geheimen. Of toch wel?

Theater meets escape room

De Angstfabriek is een theatrale pop-up experience waar met behulp van interactieve installaties en escape room elementen het publiek wordt meegenomen in een wereld waarin rampscenario’s, alarmerende krantenkoppen en suggestieve nieuwsberichten professioneel worden geproduceerd, getest, uitgerold en geoptimaliseerd. De Angstfabriek confronteert bezoekers met de vraag: waar moeten we nu eigenlijk bang voor zijn?

Over de makers

Critical Mass activeert mensen en brengt gesprekken op gang door films, games, tentoonstellingen en installaties te ontwikkelen die ogen openen en mensen laat reflecteren op hun eigen houding en gedrag. De Angstfabriek is een project tot stand gekomen in nauwe samenwerking met tekstschrijver Jibbe Willems, theatermakers Davy Pieters en Nastaran Razawi Khorasani (KOBE collectief), escape room-ontwikkelaars Sherlocked, decorbouwer Ronald Sponselee en RAUM.

Kaartverkoop & meer info

De Angstfabriek is in Utrecht te zien op het terrein van RAUM (Berlijnplein 520) van 12 april t/m 13 juli (try-outs op 10 en 11 april). Tickets kosten €15, te koop via de website.

Na Utrecht is De Angstfabriek nog te zien in Eindhoven en Den Haag. Voor complete data en tijden in de drie steden ga naar www.angstfabriek.nl

De Angstfabriek wordt financieel mogelijk gemaakt door de Bankgiro Loterij, Gemeente Utrecht, Gemeente Den Haag, Stichting Cultuur Eindhoven, het VSB fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Adessium Foundation, Stichting Democratie & Media, het K.F. Hein Fonds, Fonds21, Fonds1818 en het Fentener van Vlissingen Fonds.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden