Zondag 22 september 2019

VRIJE TIJD Schaapscheerdersfeest op Steede Hoge Woerd

LEIDSCHE RIJN > Tijdens tweede paasdag, op maandag 22 april, is het Schaapscheerdersfeest op Steede Hoge Woerd. Op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd worden de schapen van de stadsboerderij verlost van hun wintervacht. Doe op deze de dag mee met allerlei activiteiten op het gebied van wol.

Schapen scheren

Het is de hoogste tijd dat de schapen verlost worden van hun warme wintervacht. De scheerder werkt behendig en snel en er zijn dierenverzorgers aanwezig die vragen beantwoorden. Samen met Studio Namenia en Men At Wool zijn er verschillende demonstraties met wol, waarbij je ook zelf aan de slag kunt!

Wol met een verhaal

Kunstenares Lisette Verkerk emigreerde een aantal jaar geleden naar Peru en is gefascineerd door de traditionele levenswijze van de Quecha, hoog in de Peruaanse Andes. Van de wol van hun alpaca’s weven ze prachtig gekleurde kledingstukken met complexe patronen. Tijdens het Schaapscheerdersfeest krijg je een goede indruk van de weeftechniek door middel van schitterende foto's en inspirerende teksten.

Plantenruilmarkt

Ook is er een Plantenruilmarkt. Kom langs met je eigen kamerplant, zaden of moestuinplant. Neem de stekjes mee in een pot, voorzien van naam, en ruil deze met iemand anders.

Het Schaapscheerdersfeest is een samenwerking tussen Steede Hoge Woerd, Men at Wool en Studio Namenia en vindt plaats op maandag 22 april tussen 13.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden