Donderdag 19 september 2019

VRIJE TIJD De mooiste theateravonturen voor peuters en kleuters in de Meivakantie

LEIDSCHE RIJN > Tijdens de start van de meivakantie zijn families van harte welkom bij Theater Kikker en Podium Hoge Woerd voor de derde editie van het UK&PUK Festival, hét festival bomvol theater voor peuters en kleuters. De jonge bezoekers kunnen zich op zondag 28 en maandag 29 april wanen in een wereld vol mooie verhalen en herkenbare én nieuwe avonturen beleven. Op het programma een eigenwijs Roodkapje, twee overijverige timmermannen, vriendelijke draken én een kluizelaar. Voorafgaand en na afloop van de voorstellingen is het tijd voor avontuur in de foyers met de theaterspeeltuin De wereld van Kikker en de prikkelende interactieve installatie BinnenBuitenkast.

Enkele highlights uit het programma

In Podium Hoge Woerd én Theater Kikker zie je De vriendelijke draak (4+) van Theatergezelschap De Grote Haay. Een voorstelling over Teun die denk alles van draken te weten. Ze zijn bloeddorstig en gemeen. Maar weet hij dat wel zeker? Heeft hij weleens een echte draak ontmoet? De vriendelijke draak is een muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. In Theater Kikker speelt de voorstelling Timtim (2+) van Simone de Jong. Een beeldende en muzikale voorstelling over twee timmermannen die niet kunnen stoppen met verbouwen. Het kan altijd beter en mooier. Maar dan begint het huis te steunen en kraken van al dat getimmer. Het Blauwe Billenmonster (3+) van Het Kleine Theater komt tijdens Uk&Puk voorbij in Podium Hoge Woerd. Verteltheater over twee vriendinnen die tijdens een logeerpartijtje hopen het Blauwe Billenmonster te ontmoeten, maar dan mogen ze natuurlijk niet in slaap vallen…

Het hele programma van het Uk&Puk Festival staat online op www.theaterkikker.nl en www.podiumhogewoerd.nl. Kaarten koop je bij het theater waar de voorstelling plaatsvindt.

Podium Hoge Woerd en Theater Kikker

Podium Hoge Woerd is hét theater voor Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Gemiddeld drie keer per week genieten bezoekers van een heel divers programma: muziek en muziektheater, cabaret en kleinkunst, familie- en jeugdvoorstellingen, theater en dans én openluchtvoorstellingen op het buitenpodium.

Theater Kikker is een veelzijdig theater met twee zalen in het centrum van Utrecht, gespecialiseerd in eigentijds toneel, moderne dans en jeugdtheater. Op het programma staan theater en dans van hoog niveau door grote, gevestigde gezelschappen, maar minstens zo vaak door individuele makers en jong talent uit Nederland en Vlaanderen. Podium Hoge Woerd is een initiatief van Theater Kikker.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden