Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Natuurtocht door de Buitenhof, Máximapark

LEIDSCHE RIJN > Zondagmiddag 26 mei om 14.00 uur houden de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten de Meern en IVN Vecht en Plassengebied een wandeling door een “vergeten” deel van het Máxima park.

Een tocht door een karakteristiek ongerept landschap met weide, drasland, rietvelden en paddenpoelen. Ervaar het contrast met de parkarchitectuur van het park.

Hoor en zie het verhaal achter de gestuurde ecologische ontwikkelingen van dit gebied. Zie de inspanning om de voedselrijke grond te verschralen. Geniet van het kleurrijke resultaat dat de natuur na jaren geeft. Op deze wandeling hopen wij de Wespenorchis en de Koekoeksbloem te zien in zijn natuurlijke habitat.

We lopen niet altijd over paden, trek geschikte kleding en schoeisel aan.. Er is een beperkte parkeergelegenheid, dus kom op de fiets of lopend. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wilt u meer informatie over deze excursie email dan jcvanschooten@gmail.

Startpunt: Buitenhof Maximapark, Hof Terwijdeweg 1a, 3451 ST Vleuten.

Voor meer informatie over IVN Vecht en Plassengebied en haar activiteiten kijk op www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden