Donderdag 19 september 2019

VRIJE TIJD Open les Taal en rekenen voor volwassenen

Open les:

Taal en rekenen voor volwassenen

Stichting Prago houdt open avond in De Meern en Overvecht op maandag 20 en donderdag 23 mei. Bij Prago kun je beter leren lezen, schrijven, rekenen en computeren. Op de open avond kunnen bezoekers kijken of meedoen met een min of meer gewone les. Je kunt kennismaken met de docent, de andere cursisten en het lesmateriaal. En er is een leuke korting.

De lessen van Prago zijn speciaal voor volwassen inwoners van de gemeente Utrecht die niet of weinig kunnen lezen, schrijven of rekenen. Cursisten zijn bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een leerachterstand en mensen met een licht verstandelijke beperking.

Praktische vaardigheden

De cursisten krijgen een of twee keer per week twee uur les. De nadruk ligt op praktische vaardigheden, zoals de krant lezen, een formulier invullen, een mail schrijven en versturen en rekenen met geld. Op de open avond kunnen bezoekers kijken of meedoen met een min of meer gewone les. Docent Gerrie Overweel: ‘Wat ik zo mooi vind is dat onze cursisten niet alleen leren lezen en schrijven, maar ook dat ze met zo veel plezier naar school gaan. Iedereen komt tot zijn recht hier. Je ziet dat ze zich ontwikkelen.’

Gratis en korting

Prago houdt maandag 20 mei (19-21 uur) en donderdag 23 mei (ook 19-21 uur) een open les in zowel Overvecht als De Meern. In Overvecht: schoolgebouw Trajectum, Vader Rijndreef 7-9. In De Meern: buurtcentrum De Pijler, Bovenpolder 80. De les is gratis en vrijblijvend. Opgeven hoeft niet, iedereen mag binnenlopen. Nieuwe cursisten krijgen een leuke korting: wie zich aanmeldt voor lessen vanaf september, mag direct beginnen en krijgt gratis les tot aan de zomervakantie.

Meer informatie over Prago is te vinden op prago.nl. Je kunt ook mailen naar info@prago.nl of bellen met 06 45 01 05 04.

Prago

Nederland telt maar liefst 2,5 miljoen laaggeletterden. Samen met andere laagopgeleiden, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking, vormen zij een grote en kwetsbare groep mensen. Zij hebben moeite met leren, kunnen niet terecht in het reguliere onderwijs en kunnen niet goed meedoen aan de samenleving. Voor deze groep zet Prago zich in, met lessen basiseducatie. Leren bij Prago maakt mensen zelfstandiger en zelfredzamer. Zij krijgen meer zelfvertrouwen en meer plezier in leren. De lessen bij Prago vinden plaats in kleine groepen, met aandacht voor iedereen. www.prago.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden