Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Kom dauwtrappen in het Máximapark

LEIDSCHE RIJN > Dauwtrappen is in Nederland een traditie door al voor het ochtendgloren op te staan om vervolgens in groepsverband een wandeling door de natuur te maken. Op het vroege tijdstip hangt er vaak nog dauw boven de velden. Vermoedelijk stonden vroeger mensen op Hemelvaartsdag al om drie uur 's nachts op om zingend en blootsvoets op het gras te dansen. Daar zou de term dauwtrappen vandaan komen. De dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben en zou terug te voeren zijn op een heidens gebruik om het meifeest of de heropleving van de natuur te vieren.

Of de dauw op het gras een zuiverende werking had, is niet bekend maar wat wel bekend is is dat dauwtrappen in het Máximapark ook al jaren een leuke traditie is.

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, kan iedereen die dat wil weer deelnemen. Startpunt is Werkschuur aan de Alendorperweg 10A waar om 5.30 uur wordt verzameld. De wandeling, die om 6 uur start, duurt ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling worden allerlei leuke wetenswaardigheden over de ontstaansgeschiedenis van het park verteld. Aanmelden kan via info@maximapark.nl


Programma donderdag 30 mei

05:30 uur: Verzamelen in de Werkschuur aan de Alendorperweg 10A

Indeling groepen voor ochtend- en middagsessies

06:00 uur: Start wandeling Máximapark

08:30 uur: Afronding wandeling.

U bent van harte uitgenodigd. Annmelden kan door een mail te sturen naar info@maximapark.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden