Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Gildewandeling De Maliebaan

UTRECHT > Op woensdag 12 juni om 19.30 uur kunt u met gilderondleider Rien Stein een wandeling maken over de Maliebaan. Deze wandeling zal ongeveer anderhalf uur duren.

De Maliebaan is ooit aangelegd voor het vermaak van de studenten in Utrecht. In de loop van de tijd is er echter veel veranderd en is zij geworden tot de statige weg die wij nu kennen, een weg met een zeer gevarieerd verleden. Zo zullen veel van de de voornamelijk prominente bewoners aan bod komen, maar ook het minder aangename oorlogsverleden, toen NSB, de bezetter en het verzet op deze baan een grote rol speelden.


Gildefietstocht Waterliniefietstocht noord

Op de fiets door de Nieuwe Hollandse Waterlinie krijgt u een heel andere kijk op het landschap. Op zaterdag 15 juni van 12.30-16 uur kunt u mee met Gildegids Bert Groeneveld. Na een korte rondleiding op Fort de Bilt gaan we langs de restanten van deze unieke verdedigingslinie naar Fort aan de Klop.

U komt door inundatiegebieden, langs groepsschuilplaatsen, een loopgraaf, tankversperringen en natuurlijk forten. Het is een Rijksmonument. De samenhang van dit geheime landschap wordt duidelijk. Na afloop kunt u op eigen gelegenheid gebruik maken van de horeca op Fort aan de Klop.

Aanmelden en kosten

U kunt inlichtingen krijgen en zich voor deze fietstocht op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur aanmelden op telefoon 030 234 3252, via e-mail: post@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer), of via de website: www.gildeutrecht.nl. De plaats van vertrek hoort u bij aanmelding.

Kosten: €14,== pp, €8,== voor kinderen beneden 12 jaar of met een U-pas.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden