Zondag 15 september 2019

VRIJE TIJD Beelden in tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn

LOOSDRECHT > Net als afgelopen zomers verandert de tuin van Kasteel-Museum Sypesteyn ook dit jaar in een beeldentuin. Vanaf dinsdag 2 juli tot en met zondag 15 september worden de werken van beeldhouwgroep de Plaggenhoef uit Hoevelaken tentoongesteld. In een selectie van 32 stukken zijn de beelden van alle leden te bewonderen.

Beeldhouwgroep de plaggengroep in 2000 opgezet bij “Kunstcentrum Collage” in Hoevelaken. De groep bestaat uit 11 actieve leden, die na een inspirerende workshop in Zeeland de smaak van het “hakken” te pakken kregen. De zachtere steensoorten werden ingewisseld voor hardere stenen zoals serpentijn en marmer. De groep is daarna zelfstandig verder gegaan en komt nog wekelijks bij elkaar in de schuur van de boerderij de Plaggenhoef. Er is een echte eenheid ontstaan en de leden halen hun inspiratie vooral uit de vorm van de ruwe stenen. De beelden van serpentijn passen goed in de tuin en veel beelden hebben met de natuur te maken, zoals blijkt uit de titels van de: Bird, Geluksvogel, Slapende zwaan. De meeste beelden zijn figuratief-abstract.

De beelden zijn opgesteld in de historische tuin van het Kasteel-Museum. Bezoekers kunnen de beelden van 2 juli t/m 15 september bezichtigen met een geldig toegangsbewijs voor de tuin.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden