Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Gratis rondleiding door de zomertentoonstelling Boeren van toen in stadsmuseum Woerden

WOERDEN > Aanstaande zondag om 14:00 uur kunt u meedoen met de gratis instaprondleiding door tentoonstelling Boeren van toen, De Haagse School in het Groene Hart rond 1900. De rondleiding duurt een klein uur en start in de hal van het museum.

Onze rondleiders nemen u graag mee langs schilderijen van bijvoorbeeld Jacob Maris, Jozef Israëls en Anton Mauve. Door de ogen van de schilders van de Haagse school kijkt u naar het oude boerenleven in het Groene Hart. De gidsen vertellen u hoe deze schilders er de voorkeur aan gaven om buiten op het boerenland te schilderen, weg van de snel veranderende stad. De schilderijen geven een prachtig inkijkje in de noeste arbeid op de boerderij en het land.

U hoort over de typische opbouw van boerderijen èn erven in deze streek en met een beetje geluk gaat u elementen herkennen op de schilderijen. Ook hoort u over het Groene Hart van nu en de vele zichtbare sporen van de 'Boeren van Toen' in het landschap van nu.

U betaalt de reguliere entree, de rondleiding is gratis. Er is capaciteit voor ca. 15 personen, vol=vol. Reserveren hoeft niet, mag wel. Voor informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Rowena Kemkes: contact@stadsmuseum.nl, 0348-431008.

De volgende gratis instaprondleidingen starten steeds om 14:00 uur op zondag 4 augustus, donderdag 15 augustus, zondag 1 september, donderdag 19 september, zondag 6 oktober, donderdag 17 oktober, zondag 3 november.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden