Zondag 22 september 2019

VRIJE TIJD Gildewandeling Utrecht Zorg- en hulpverlening door de eeuwen heen

UTRECHT > De laatste decennia leven we in een samenleving waarbij de overheid zorg draagt voor zijn burgers. De kentering vond plaats na 1945. Maar hoe was het geregeld in de eeuwen daarvoor? Wandel mee met Gildegids Corrie van Leusden met deze boeiende en mooie wandeling door de binnenstad op dinsdag 13 augustus, om 14.00 uur vanaf het Domplein 9. De rondleiding duurt circa 1.5 uur

Utrecht stond bekent om zijn zorg- en hulpverlening voor inwoners en binnenkomers. Waar konden de kruisvaarders terugkerend van de kruistocht terecht? Hoe was dat gesteld met de reizende pelgrims op weg naar Santiago de Compostella? Wat gebeurden er met al die ouderloze kinderen? Maar ook de zieken, armen, daklozen en ouderen die hulpbehoeftig waren, hoe was dat geregeld?


Gildewandeling: Rondje Hollywood

Op woensdag 14 augustus 2019 om 19.30 uur, start de themawandeling: Rondje Hollywood, onder leiding van Gildegids Johan Steen.

We starten op het Domplein bij het monument van de tweede wereldoorlog en eindigen in de Boothstraat.

Een tocht langs allerlei filmlocaties, waar bekende en minder bekende films en series deels zijn opgenomen, zoals “Het Bombardement” en “Amsterdammed”. De wandeling is ook doorspekt met informatie over bekende Utrechters, geboren en/of getogen of waar ze werkten. Kortom een erg digitale rondleiding met veel plaatjes.

Gildewandeling: Kijken met kinderogen

Op vrijdag 16 augustus kunnen kinderen met ouders of begeleiders een speurtocht maken door de stad met een rondleider van Gilde Utrecht. De start is om 14.00 en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Kinderen kijken met andere ogen. Ook in de stad Utrecht. Samen met een rondleider van Gilde Utrecht rondkijken in de stad en verhalen horen.

Hoe kan het dat daar ……? Ga je mee op pad door de stad?

De wandeling is vooral bedoeld voor kinderen uit de hogere groepen van de basisschool.

De speurtocht gaat onder leiding van Gilderondleider Alfred Sturkenboom of Bart Seidel.

Inlichingen en aanmelden

U kunt zich voor deze stadswandelingen van anderhalf uur aanmelden op werkdagen van 14-16 uur bij Gilde Utrecht, Lange Smeestraat 7, tel. 030 234 32 52 of per e-mail met vermelding van uw telefoonnummer aan post@gildeutrecht.nl . Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten € 8 per persoon (kinderen en U-pas € 4). Informatie over alle mogelijke rondleidingen vindt u op www.gildeutrecht.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden