Dinsdag 17 september 2019

VRIJE TIJD Historisch Festival Vreeland komt er aan

VREELAND > Voor de 14e keer organiseert stichting “De historie herleeft in de Vechtstreek” op 17 en 18 augustus a.s. weer het historisch festival Vreeland. Dit wordt een jubileumeditie, het is namelijk 25 jaar geleden dat het eerste historisch festival Vreeland werd georganiseerd. Wat als klein bescheiden festival in 1994 is opgestart is nu uitgegroeid tot een volwassen evenement met deelnemers van zelfs buiten onze landsgrenzen.

Tijdens dit weekend is het festivalterrein aan de Kleizuwe omgebouwd tot een groot openluchtmuseum. Een grote diversiteit aan oldtimer voertuigen hebben zich aangemeld, dit maakt het historisch festival Vreeland een van de grootste in haar soort van Nederland.

Het zal de organisatie nog flinke zorgen geven om alle deelnemers een plekje te geven en om ook nog ruimte over te houden voor de vele demonstraties. Want op het historisch festival Vreeland draait, beweegt, ploft, puft en werkt alles. Kortom, het bruist van de activiteiten en volop historisch vermaak voor jong en oud.

Dit jaar heeft het festival het thema; Oud Hollands Vermaak. Speciaal voor dit thema is er een nostalgische kermis opgebouwd, deze kermisattracties zijn voor bezoekers gratis. Een van de vele attracties is de Wall of Death, of te wel de steile wand. Stuntmannen rijden op oude motoren in een houten ton van 5 meter hoog en een doorsnede van 8 meter steil tegen de binnenkant van deze ton aan. Het publiek kan vanaf de bovenkant neerkijken op de levensgevaarlijke stunts die de mannen uithalen. Het is uniek dat steile wand op het festival staat, het is namelijk de nog enigste in Nederland draaiende steile wand.

Op zaterdag is er weer een jongveekeuring, melkveehouders uit het Westelijk weidegebied en het Gooi brengen hun aller beste vee mee, om dit te showen aan het publiek en door een deskundige jury te laten beoordelen. Ook de zondag staat bol van de activiteiten met als hoogtepunt het optreden van Mooi Wark.

Het festival bied nog meer: defilés van alle deelnemende voertuigen, onderdelenmarkt, oldtimer tractoren, oldtimer fietsen, oldtimer luxe- en vrachtauto’s, oldtimer legervoertuigen, stoommachines, oldtimer brom- en motorfietsen, oude gereedschappen, roofvogelshow, draaiorgel, oude ambachten- en boerenmarkt.

In de nagebouwde dorpsstraat wordt het leven van een oud Vechtdorp nagebootst, een vijftigtal oude ambachtslieden geven verschillende demonstraties van hoe ze hun beroep vroeger beoefende. Zo is er een ruimte gereserveerd voor een visboer, een winkel van Sinkel, een smederij en een barbier.

Op zaterdagmiddag omstreeks 16:00 uur vertrekken de oude tractoren voor een rondrit door de Vechtstreek, de route kunt u vinden op: www.historie-herleeft.nl

Dit festival brengt u terug naar grootmoederstijd !

Openingstijden: zaterdag en zondag van 09:00 uur tot 17:00 uur

Toegangsprijzen: volwassenen: € 10,00 per persoon

Kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) gratis

Gratis parkeergelegenheid

Volledig programma & Informatie: www.historie-herleeft.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden