Zaterdag 21 september 2019

VRIJE TIJD Bijzondere films kijken in de openlucht aan de Vecht, Cinema Buiten op Doornburgh

MAARSSEN > Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september is er op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen een buitenbioscoop. Bezoekers kunnen op een kleedje in de buitenlucht kijken naar films. Op vrijdag 6 september is een vertoning van de indrukwekkende film ‘Des Hommes et des Dieux’ en op zaterdag 7 september speelt de romantische komedie ‘Oh, Lucy’. Kaarten zijn te koop via de site van ‘t Hoogt.

Deze zomer gaat bioscoop ’t Hoogt op tour langs verschillende unieke erfgoedlocaties in en om Utrecht met de openluchtbioscoop Cinema Buiten! Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september strijkt de bioscoop neer op Buitenplaats Doornburgh voor twee bijzondere films in de buitenlucht. Vanaf 20:00 uur zijn bezoekers van harte welkom om een plekje te zoeken in het weiland van de buitenplaats. Iedereen mag een eigen kleedje meenemen en er zijn ook stoelen voor wie dat wil. Snacks en drinken zijn verkrijgbaar bij restaurant DeZusters.

Kaartverkoop

Een kaartje kost €12,50. Student/U-Pas/CJP: €10,-. Cineville: €0,-Bestellen kan online via ’t Hoogt. Het is ook mogelijk om ter plekke een kaartje te kopen bij een medewerker van ’t Hoogt, maar om zeker te zijn van een plekje is het aan te raden vooraf online een kaartje te kopen.

Film 6 september: Des Hommes et des Dieux Deze bijzondere film won al vele prijzen. In een klooster in Algerije wonen Franse monniken in harmonie samen met de islamitische dorpelingen. Terreur en geweld krijgen langzaam de bovenhand in de regio. Als een aantal buitenlandse werknemers door een fundamentalistische groep wordt vermoord, biedt het leger de monniken bescherming aan. Ze weigeren. Regisseur Beauvois toont het leven van de monniken: blijven of vluchten voor het te laat is?

Film 7 september: Oh Lucy! De Japanse Setsuko heeft een saaie baan, beleeft weinig romantiek en worstelt zich kettingrokend door het leven. Haar Amerikaanse leraar John onderwijst niet alleen de Engelse taal, maar doceert ook over de Westerse cultuur. Als John plotseling verdwijnt, vliegt Setsuko met haar zus naar Californië om hem te zoeken.

Noot

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden