Zondag 15 december 2019

VRIJE TIJD Zomermarkt Emmaus Haarzuilens

HAARZUILENS > Zaterdag 31 augustus, van 11.00u tot 13.00u, is er weer een traditionele Zomermarkt bij Emmaus Haarzuilens. Er wordt weer een keur aan leuke en goede tweedehands spullen aangeboden. Naast het gebruikelijke aanbod zijn er kramen met boeken & platen, curiosa en sieraden. Exotische hapjes worden bereid door Mary Loboka uit Soedan, er is een koffiekraam en voor de kinderen is er een springkussen en een trampoline. Verder is er live muziek en een modeshow met tweedehands kleding.

Ook dit jaar bieden we weer plek aan een SIW Zomerkamp. Negen jongeren uit diverse delen van de wereld verblijven bij ons en helpen bij onze dagelijkse werkzaamheden. Tijdens de Zomermarkt verzorgen zij een modeshow met tweedehands kleding.

De opbrengst van de Zomermarkt gaat naar de Emmaus zustergroep Emmaus Oselya in Lviv (Oekraïne). Net als Emmaus Haarzuilens hebben zij een woon-/werkgemeenschap die onderdak biedt aan dak- en thuislozen. Met kringloopactiviteiten financieren zij hun dagelijkse activiteiten. In Oekraïne was Emmaus Oselya de eerste die kledinginzameling organiseerde via het plaatsen van kledingcontainers. Het succes van de kledinginzameling leidde er wel toe dat er vandaag de dag behoefte is aan een betere sorteer- en opslagruimte. Voor de nieuwbouw van zo’n loods heeft Emmaus Oselya de hulp ingeroepen van collega Emmaus groepen in Europa.

Om in de sfeer van Oekraïne te blijven hebben we Oleg Lysenko gevraagd de muziek te verzorgen. Oleg speelt klassiek accordeon, bayan & bandoneon.

De Zomermarkt wordt gehouden op het terrein van Emmaus Haarzuilens aan de Eikstraat 14 te Haarzuilens.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden