Zondag 17 november 2019

VRIJE TIJD Een Fever feest: “Altijd genieten geblazen”

Op de foto: vaste Fever-bezoekers Carla en Melle van Rooijen uit De Meern. Foto gemaakt door: Wim de Reuver

Op zaterdag 26 oktober viert Fall Fever met ‘La Decima’ de tiende editie van het succesvolle concept in Muziekpodium Azotod. Melle van Rooijen (22) is erbij vanaf de eerste editie en zorgde dat de Fever-koorts verder toesloeg in huize Van Rooijen in De Meern. Samen met moeder Carla vertelt hij enthousiast over het succes van Spring en Fall Fever.

“Ik kreeg een kaartje voor het eerste Fever-feest via de ouders van een vriend. Zij zijn vanaf het begin ambassadeur van deze feesten en zo werd ik ook uitgenodigd. We gingen er met een groepje vrienden naartoe onder het mom ‘als het niks is, kunnen we altijd nog naar Utrecht gaan’, maar het was een topfeest en sindsdien heb ik geen Fever meer overgeslagen.”

Een half jaar later volgt de tweede editie en Melle haalt zijn ouders over om mee te gaan. Ook zij zijn sindsdien besmet met het Fever-virus en de datum voor het volgende feest wordt al vroeg op de kalender genoteerd. Carla: “Ik weet dat Spring en Fall Fever rond eind maart en eind oktober plaatsvinden, dus voor alle zekerheid plan ik in die periode geen andere afspraken tot ik de datum zeker weet. En dan gaat hij meteen groot op de kalender.” Ook vader Robert, broer Wessel en zusje Wieke gaan trouw mee.

Voor alle leeftijden

Over de reden dat Spring en Fall Fever zo succesvol zijn, kunnen Carla en Melle kort zijn. “Het mixed generations concept. Er zijn ouders die denken dat het helemaal niet leuk is om met die jonge garde op dezelfde dansvloer te staan, maar dát maakt deze feesten nou juist zo gezellig,” vertelt Carla enthousiast, “er is ruimte voor iedereen. Ik kom veel bekenden tegen van mijn eigen leeftijd, maar ook jongeren die bijvoorbeeld bij mijn kinderen op school zaten. En die komen dan even gedag zeggen, een knuffel geven en bijpraten. Het is gewoon altijd genieten geblazen!” Melle beaamt dat: “Ik vind het helemaal niet raar om samen met mijn ouders naar een feest te gaan. En met mij heel veel andere jongeren. Dat komt doordat er voor beide doelgroepen leuke muziek wordt gedraaid en er ruimte is voor zowel dansen als bijpraten.”

Het mixed generations-concept is volgens Melle ook de belangrijkste reden dat het succes van Spring en Fall Fever zich blijft uitbreiden. “Het is als een olievlek. Mensen zeggen tegen elkaar ‘je moet écht een keertje mee!’ en als je eenmaal op een Fever bent geweest, dan wil je altijd.” Binnenkort gaat Melle, net als zijn broer, op kamers: “Maar voor Spring en Fall Fever komen we allebei gewoon terug hoor!”

Tiende editie

Het Fever-concept viert deze maand haar tiende editie met Fall Fever La Decima. Naast vaste items als het welkomstdrankje voor vroege vogels, de photobooth met gekke props en de Fever Top 10 van DJ Wammes wordt voor deze editie extra groot uitgepakt. Zo is er een tweede podium, Dream stage, met verschillende muziekstijlen. Bezoekers kunnen o.a. genieten van een uur rockabily met DJ Jesse Dean, een uur 80’s met DJ Erwin Pouli en een uur Reggaeton met DJ-duo TinkaBell. Op Main stage gaat Berlijner bassist Cem het duel aan met DJ J. Funky. Met hun op disco geïnspireerde dance-muziek zorgen zij zonder twijfel voor een volle dansvloer.

Kaarten

De kaartverkoop voor Fall Fever gaat zoals altijd hard. Kijk op www.azotod.nl voor een online ticket of plaats een berichtje in het Facebook evenement ‘Fall Fever | La Decima’ om te informeren of er nog kaarten zijn. De deuren van Azotod openen op 26 oktober om 21:30 uur.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden