Zondag 17 november 2019

VRIJE TIJD Eerste insectenhotel in het Maximapark

Lieveheersbeestjes, gaasvliegen, wilde solitaire bijen, graafwespen, metselbijen vlinders en veel meer insecten willen graag overwinteren op beschutte plekken. Deze insecten leven onder andere van bladluizen, muggen, vliegen en schimmels. Afgelopen zaterdag werd er hard gewerkt aan het maken van een eerste insectenhotel in het Maximapark voor de beschutte plekken voor deze insecten.

In de werkschuur van de Vrienden van het Máximapark hebben enthousiaste vrijwilligers en kinderen samengewerkt om dit hotel te maken. Het hotel is 10 pallets hoog en voorzien van vele “kamertjes” met boomstammetjes voorzien van geboorde gaatjes, holle rietstengels in conservenblikken, dakpannen en holle bakstenen. Sommige kamers werden voorzien van dennenappels en sparrenkegels. Ook werd er een speciale bak geplaatst voor de zandbijen. Kortom een 5 sterren onderkomen met een mooi sedumdak.

De benodigde materialen zijn beschikbaar gesteld door Iveco Schouten uit Maarssen en bouwbedrijf Kok uit De Meern.

Op zaterdag 26 oktober wordt tussen 9.00-12.30 uur het tweede hotel gebouwd, als je ook zin hebt om eventueel samen met je kinderen hieraan mee te bouwen, geef je dan op via info@maximapark.nl. De werkochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden