Dinsdag 10 december 2019

VRIJE TIJD De bieb onder water in Vleuterweide

VLEUTERWEIDE > We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

De bieb onder water

Van zaterdag 23 november 2019 tot vrijdag 10 januari 2020 is in de bibliotheek in Vleuterweide de tentoonstelling ‘De bieb onder water’ te zien over de Oude Hollandse Waterlinie. In deze gratis tentoonstelling van zeven informatiezuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt en schilderijen (replica’s), wordt het verhaal verteld van de Oude Hollandse Waterlinie.

Bezoek de bibliotheek in Vleuterweide

Kom langs bij de bibliotheek in Vleuterweide en leer over deze spannende episode uit onze vaderlandse geschiedenis.

Gratis Minecraft workshop

Tijdens de expositie ‘De bieb onder water’ over de Oude Hollandse Waterlinie is er op woensdag 11 december 2019 een coole Minecraft workshop, speciaal voor kinderen in de bibliotheek van Vleuterweide. Aan de hand van een korte toelichting ga je aan de slag met Minecraft. In 2,5 uur bouw je in duo’s een eigen fort. Aan het einde van de workshop presenteer je elkaar de resultaten. Deze middag is gratis toegankelijk en begint om 15:00 uur en eindigt om 17:30 uur. Geef je wel even op want er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen (vanaf 10 jaar). Dit kan via: m.bakhuizen@ohwl.nl.

Gegevens bibliotheek Vleuterweide

Adres:

Burchtpoort 16

3452 MD, Vleuterweide (Utrecht)

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden