Zondag 20 oktober 2019

AGENDA

21

SEP

Shantyfestival Breukelen

Breukelen - Kerkbrink Breukelen Kerkbrink 17

Aanvang: 12:30 uur

Hou 21 september 2019 van 12:30 tot 17:30 maar vrij in de agenda. Op die hopelijk zonnige zaterdagmiddag organiseert Shantykoor Krakend Tuig weer het Breukels Shantyfestival.

We hebben een aantal koren die er een gezellige en hopelijk zonnige middag van gaan maken.

Allereerst zijn dat de Vechtse Parlevinkers uit Maarssen. Een koor bestaande uit 50 leden die shanties, zeemansliederen en seasongs zingen. Natuurlijk vinden zij het geweldig als u mee gaat zingen met alle liederen, die gezongen worden in het Engels en uiteraard in het Nederlands.

Daarnaast hebben we De Admiraliteit uit Dordrecht, waar de Merwede zich splitst in de Noord en de oude Maas. Het kan dan ook niet anders dat juist uit deze Drechtstad een shantykoor komt, die houdt van liederen die zorgen voor een onvergetelijke middag.

En vergeet ook het Koor Albatros uit Rotterdam niet. Zij hebben een repertoire, wat ruim voorzien is van Nederlandse liedjes met name over Rotterdam, de zee en de nostalgie van het ruime sop. Zij kenmerken zich door de losse sfeer tijdens de optredens.

En als laatste de Kreunende Sluisdeuren. Zij danken hun naam aan het begin van het koor, wat op een enkeling overkwam als een kreunende sluisdeur. Maar daar hebben ze hard aan gewerkt door de jaren en nu worden veel liederen uit hun repertoire meerstemmig vertolkt , zodat zij menigeen meenemen naar de tijden van weleer.

Uiteraard gaat Krakend Tuig weer los met hun aanstekelijke shanties, zeemansliederen, die er voor zorgen dat er weer meegezongen of gewoon even lekker onderuit geluisterd kan worden op de gezellige Kerkbrink in Breukelen.
© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden