Pand Indekerngezond
Pand Indekerngezond Indekerngezond

Klein geluk Utrecht in Dialoog

woensdag 15 mei 2024 15:00 tot 17:00

Klein geluk

Utrecht in Dialoog organiseert samen met Indekerngezond een reeks dialogen vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Positieve Gezondheid is een brede kijk op je gezondheid, op hoe het werkelijk met je gaat. Het focust vooral op dat wat goed gaat, waar je blij van wordt en plezier in hebt. Door op deze manier te kijken ga je veerkrachtiger door het leven en kun je beter omgaan met de uitdagingen in je leven.

Gelukkig zijn. Wie wil dat nou niet? En tegelijk kunnen we in het streven naar geluk onszelf knap ongelukkig voelen.

Er bestaat ook zoiets als klein geluk. De Fransen noemen het ‘la petite bonté’, de kleine goedheid. Aandacht, een aanraking, een fijne geur, een goed gesprek, een blik, een luisterend oor. Iets voor iemand betekenen.

Wat betekent klein geluk voor jou? Waarin vind jij klein geluk? Wat tovert een glimlach op jouw gezicht? Wat heb je daarvoor nodig? Daar gaan we over in gesprek. We onderzoeken samen onze momenten van klein geluk. Wat gebeurde daar? En, waar wil je meer van zien? Tijdens deze dialoog deel je ervaringen, inspireer je elkaar, bespreek je je dromen en bedenk je hoe je die een stapje dichterbij kunt brengen. Wil jij ook nieuwe mensen ontmoeten en mooie gesprekken voeren?

Locatie