Afbeelding
Provincie Utrecht

Kortingsactie fietshelm: provincie Utrecht zet ‘m op!

Nieuws

REGIO > Provincie Utrecht heeft de ambitie om dé fietsregio van Europa te worden, een stevige ambitie die ook iets vraagt op het gebied van verkeersveiligheid. Het dragen van een fietshelm is zeer effectief in het verminderen van de kans op, en de ernst van, hoofd- en hersenletsel bij een botsing of een val. De provincie Utrecht en Doortrappen vinden het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. Daarom organiseren we in mei 2024 een kortingsactie voor inwoners van de provincie, geldig bij aanschaf van een goedgekeurde fietshelm bij deelnemende fietsenwinkels en ANWB winkels, zolang de voorraad strekt. Er zijn 1000 helmen met korting beschikbaar, de korting bedraagt €25 per fietshelm. 

Fietsen is populair, gezond en duurzaam. Steeds meer mensen gaan in de provincie Utrecht met de fiets op pad. De drukte op de fietspaden neemt daarom toe. Niet iedereen went even makkelijk aan de drukte op het fietspad. Wil je lekker blijven doortrappen? Zet dan een fietshelm op en voel je zekerder in het zadel. Een fietshelm beschermt het hoofd bij een val of botsing via de energie-absorberende schuimlaag die in de helm zit. Die laag wordt ingedrukt en beschermt zo de schedel en hersenen. De gladde buitenkant van een helm zorgt ervoor dat je bij een val wat door kunt glijden. Dit helpt ook nekletsel te voorkomen.

André van Schie, gedeputeerde Mobiliteit: “Verkeersveiligheid is voor de provincie Utrecht erg belangrijk. Er is eigenlijk geen discussie mogelijk over het belang van het dragen van een fietshelm. Juist omdat een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, raad ik iedere fietser aan altijd een helm te dragen omdat het de kans op ernstig letsel enorm verkleint. Omdat we niet willen dat mensen om financiële redenen geen fietshelm aanschaffen hebben we deze kortingsactie mogelijk gemaakt. Ik hoop dat veel mensen er gebruik van maken voor veel veilige fietskilometers.”

In Nederland is een helm dragen op de fiets niet verplicht, maar het dragen van een fietshelm wordt wel aangeraden. Kies voor een goedgekeurde fietshelm en zet hem op de juiste manier op: kies de juiste maat, zet hem horizontaal op en stel de kinband goed af. Onderzoek laat zien dat fietshelmgebruik de kans op hersenletsel met één derde verlaagt, de kans op hoofdletsel wordt zelfs 62% kleiner. “Fietsen is gezond, maar wel met een helm op!” aldus sportarts Frank Backx, emeritus-hoogleraar sportgeneeskunde UMC Utrecht.

In mei 2024 krijgen inwoners van de provincie Utrecht bij aanschaf van een goedgekeurde fietshelm direct €25 korting bij deelnemende fietsenwinkels en ANWB winkels in de provincie Utrecht, zolang de voorraad strekt. Er zijn 1000 helmen met korting beschikbaar, de actie eindigt zodra dit aantal is bereikt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de kortingsactie: www.stichtingsbv.nl/fietshelm

Afbeelding
Plan Natuurgebied Zuilen: meer natuur en biodiversiteit Nieuws
Poster Bel is het beest #belishetbeest
De volwassen toneelgroep van Sesar speelt de spraakmakende voorstelling: Bel is het beest.. Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht zet met betaald parkeren in op bewuster gebruik van P+R Breukelen. minder drukte op de wegen Nieuws
Afbeelding
Werkzaamheden nieuwe inrichting Amsterdamsestraatweg van start Nieuws
Afbeelding
Jongeren mogen meedenken met het waterschap Stichtse Rijnlanden Nieuws
Wijkentour Oud-Utrecht Lombok, Van molen tot moskee, 25 mei 2024
Wijkentours gaan weer van start: Lombok-tussen Molen en Moskee Lezersnieuws
Afbeelding
Loop 2 juni mee met de gezelligste Loop van Utrecht in Leidsche Rijn Sport
Afbeelding
Herinrichting tramhaltes Vaartsche Rijn-Utrecht Science Park Nieuws
Afbeelding
Dineren in adellijke sferen bij Kasteel de Haar Soirées Septembre beleven tweede editie Vrije tijd
Afbeelding
Zwembad De Meent gaat open Lezersnieuws
Afbeelding
Herdenking impact slavernij Campagne Keti Koti = Utrecht 2024 Nieuws
.
Zuilense Ring (N230) krijgt lagere snelheid en nieuw, stiller asfalt met nieuw geluidsscherm Nieuws
Afbeelding
ZPC Watervlo promoveert naar de A Klasse Sport
Azotod in De Meern
Uitnodiging inloopavond terrein Azotod opknappen, ook meer groen Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws