Kinderarmoede

STICHTSE VECHT > Op woensdag 17 april vindt er weer een werkconferentie Kinderarmoede plaats in de Grote Kerk, Dorpsstraat 49 in Loenen. De aanvang is 16.00 uur (inloop 15.30 uur). Organisaties, die betrokken zijn bij kinderarmoede en de kerken in Stichtse Vecht zijn van harte welkom. Op de werkconferentie worden de resultaten besproken voor een betere samenwerking en welke activiteiten er allemaal zijn om de kinderarmoede in Stichtse Vecht aan te pakken. Welkom om deze conferentie bij te wonen. Info: Mario van Dijk 06-16077338.


Auto-inbraken

UTRECHT > Lage Weide waarschuwt bedrijven en werknemers voor auto-inbrekers. De laatste tijd zijn de criminelen vooral actief op parkeerplaatsen bij sport- en horecagelegenheden op het grote bedrijventerrein tussen Utrecht en Maarssenbroek. ‘Dus ga jij na het werk nog even sporten, borrelen of een hapje eten? Neem waardevolle spullen mee de auto uit! Zie je een verdachte situatie op heterdaad? Bel 112!’, aldus het Parkmanagement Lage Weide.


Hennep

MAARSSENBROEK > In een woning in de wijk Zebraspoor in Maarssenbroek zijn op 28 februari een hennepkwekerij en een handelshoeveelheid cannabis aangetroffen. De burgemeester heeft besloten de woning met ingang van 21 maart voor 3 maanden te sluiten. Dit in het belang van de veiligheid van omwonenden en het handhaven van de openbare orde. De politie deed onderzoek in de woning naar aanleiding van een anonieme melding bij Meld Misdaad Anoniem. Er was ook sprake van diefstal van stroom. De woning was op het moment van de controle door politie niet bewoond. Er is ook het risico op inbraak, ripdeals en er kan sprake zijn van aantrekkingskracht van de woning op criminele activiteiten.