Buslijn

REGIO > Van dinsdag 2 t/m zaterdag 13 april rijdt lijn 121 (Mijdrecht-Hilversum) een gewijzigde route. De reden hiervan zijn werkzaamheden op de N403, ter hoogte van de Bloklaan. De bus rijdt tussen Loenen en Nieuw-Loosdrecht via de Vreelandseweg. De haltes Mijnden en Jachthaven Piet Hein vervallen. Tussen de haltes De Driesprong en De Nieuwe Brug (Oud-Loosdrecht) rijdt een pendelbus (lijn 821). Deze sluit bij De Nieuwe Brug aan op lijn 121 van en naar Hilversum en Loenen / Mijdrecht. Lees meer op www.varnws.nl.


Toneel

VLEUTEN > In De Schakel wordt op zondag 21 april het hilarische toneelstuk 'Doek' gespeeld door Theatergroep Troost. Het stuk van Maria Goos geeft een inkijkje achter de schermen van het theater. Met als onderliggende vraag: Wat is echt en onecht op toneel, in de kunst en in de liefde? De organisatie is van Vrienden van De Schakel. Aanvang 14.30 uur. Kaarten à 12,50 euro inclusief een consumptie kunt u bestellen via de website https://www.ticketkantoor.nl/shop/Doekindeschakel, of koop ze aan de bar van De Schakel.


Fort Zondag

MAARSSEN > De volgende Fort Zondag bij Fort Maarsseveen staat geprogrammeerd op 31 maart. En dat is niet alleen de laatste zondag van maart, het is ook Eerste Paasdag. Daar hoort natuurlijk een ei bij! Van chocolade bij een kop heerlijke koffie of thee, in de uitsmijter als lunch of gevuld bij de borrel. Jawel, het is nou eenmaal Pasen. En natuurlijk is er meer lekkers van Pop up Paella. Dus als je dan langskomt voor de muziek, de workshops en de expositie, geniet dan ook van al het lekkere dat de Fort Zondag je biedt van 11.00 tot 17.30 uur.


Cultuur

BREUKELEN > Indische Nederlanders en Molukkers kom je tegen in Breukelen, ze zijn onze dorpsgenoten. Maar wat weten we eigenlijk van hen en van hun cultuur?
Op zaterdag 6 april organiseert de Wijkcommissie Breukelen-Noord een evenement van herinnering en kennismaking met de Indische en Molukse cultuur in Breukelen. Dat betekent: veel muziek, theater en lekker eten. Vanaf 17.00 uur is er inloop met gamelanmuziek in het 4en1Theater (Broklede) aan de Schepersweg. En dan ruikt u het al: daging smoor, telor belado, pangsit goreng, nasi kuning en nog veel meer. U kunt naast allerlei kleine hapjes zelfs een mini-rijsttafel (nasi rames) krijgen.
De hoofdmoot van het evenement (19.00 uur) is de Indische muziekvertelling van Nico van Asdonck ‘Mijn oma was een njai’, over het verleden van zijn familie met voor velen herkenbare liedjes. Meezingen mag!
Entree is gratis, alle consumpties kunnen cash of met pin worden afgerekend.
In verband met de catering is aanmelden vóór 24 maart noodzakelijk via onze website: Aanmelden Selamat Datang 6 april. Daar vindt u ook het volledige programma en overige informatie.