Logo Historische vereniging
Logo Historische vereniging Historische vereniging

100 jaar tuinbouw

zondag 29 januari 2023 14:00 tot zondag 30 april 17:00

In de Broederschapshuisjes is een tentoonstelling over de geschiedenis van 100 jaar grootschalige tuinbouw in het gebied rondom Vleuten (ongeveer rondom het gebied van het Máximapark). 

“Kom in de kas” en maak kennis met het tuinbouwverleden in onze omgeving.

Kijk naar de vele foto’s en luister naar de verhalen van de tuinders van toen. Te zien zijn foto’s van tuinderijen, het transport van groenten en bloemen over de Vleutense wetering. En natuurlijk foto’s van de tuindersfamilies, en beelden en documenten over de proeftuin, de tuinbouwschool en de veilingen. Tot slot de berichten over de verplaatsing van de tuinbouw naar aanleiding van de ontwikkeling van de wijk Leidsche Rijn.

Op de eerste etage van de Broederschapshuisjes vind je een interactieve presentatie verspreid over drie beeldschermen. Daarop kun je precies zien waar de meer dan honderd tuinders gewerkt en gewoond hebben. Ook kun je gedetailleerde informatie opvragen over elke tuinderij in ons gebied. Kijk en luister naar interviews met de tuinders over de opbouw en de gedwongen afbraak van hun bedrijven door de komst van de wijk Leidsche Rijn. 

De tentoonstelling kun je bezoeken elke maandag, dinsdag en donderdag, ’s middags van 14 tot 17 uur, op de eerste  zaterdag van elke maand, ’s middags van 14 tot 17 uur, en tijdens de historische cafés op 28 januari en 25 februari, ’s middags van 14 tot 17 uur.

Locatie