Alto da Gória
Alto da Gória smmp

Maak Alto da Glória in Brazilië veilig en leefbaar

woensdag 22 februari 2023 9:30 tot zondag 9 april 12:00

VLEUTEN - DE MEERN > In de komende Vastentijd (22 februari – 9 april) halen de katholieke kerken in Utrecht Vleuten -De Meern en Leidsche Rijn geld op voor een project waarbij een sloppenwijk in Brazilië opnieuw wordt opgebouwd.

Het gaat om de wijk ‘Jardim Alto da Glória” in het plaatsje Leme. In deze extreem arme wijk komt veel drugscriminaliteit voor en prostitutie. De huizen zijn bouwvallig, de daken lekken, de afvoer stokt en toiletten en douches zijn krakkemikkig of afwezig. De wijk is daardoor gevaarlijk geworden, vooral voor kinderen die er wonen.  

De renovatie wordt gedaan onder leiding van de zusters van de heilige Maria Magdalena Postel. Die zusters zijn al 30 jaar in de regio actief met sociale projecten. Eén van de zusters werkt in Vleuten – De Meern en zo is het contact ontstaan.

De Vastentijd is de tijd waarin katholieken (en sympathisanten) een beetje zuiniger leven, een beetje vasten. Het geld dat overblijft, gaat naar projecten in de Derde Wereld. De Vastentijd duurt 40 dagen en loopt af met Pasen (dit jaar op 10 april).Help ons helpen NL79 RABO 0367 5007 87 Parochie Licht van Christus.  

Het ingezamelde geld is bestemd voor het kopen van bouwmaterialen en sanitair. De bewoners doen de renovatie zelf. Onze kerken in Nederland en de zusters in Brazilië helpen gratis mee.

Locatie