Pand Indekerngezond
Pand Indekerngezond Indekerngezond

mens-natuur community

dinsdag 21 maart 2023 18:30 tot 21:30

Ontmoet de mens-natuur community Samen natuurbelevingsactiviteiten ontwikkelen

Op 21 maart komen we samen met een groep bewoners die zich in hun werk of privé bezig houden met mens-natuur relaties en het verbinden met onze niet-menselijke omgeving. We bouwen aan een community waarmee we natuurbelevingsactiviteiten ontwikkelen en testen om de relatie tussen mens en natuur zichtbaar te maken en te verbeteren.

Programma Om je écht verbonden te voelen met de natuur is meer nodig dan kennis (ratio). Ook het emotionele en spirituele aspect van de relatie zijn belangrijk. Samen ontwikkelen we natuurbelevingsactiviteiten waarbij we ons laten inspireren door onze zintuigen, kunst, cultuur, techniek, filosofie en spiritualiteit. De nadruk ligt op ervaren en doen!

Denk bijvoorbeeld aan een activiteit waarmee je ervaart hoe het is om een vleermuis te zijn, via muziek ervaren hoe planten communiceren of samen met anderen een begrafenisritueel bedenken voor het antropoceen.

18:15 Inloop18:30 Samen eten (neem iets mee voor jezelf of om te delen). Tijdens het eten leren we elkaar beter kennen.19:15 Welkom19:30 Inspiratiesessie: Annelies neemt ons mee in het gedachtegoed van Joanna Macy, milieuactivist, auteur en wetenschapper op het gebied van boeddhisme, algemene systeemtheorie en diepe ecologie.20:15 Co-creatie sessie: Iedereen die de input van de groep kan gebruiken bij het uitwerken van een natuurbeleving of activiteit gericht op mens-natuur relaties kan z’n idee pitchen. De overige aanwezigen denken mee met het idee dat hen op dat moment het meeste aanspreekt.21:15 Afsluiting avond21:30 Einde

Locatie