Pand Indekerngezond
Pand Indekerngezond Indekerngezond

Blijf in beweging

vrijdag 24 maart 2023 10:30 tot 11:30

Bij “kracht” en “conditie” denk je aan gespierde mensen in de sportschool maar kracht en conditie heb je nodig bij alles wat je doet in het dagelijkse leven. Een potje jam opendraaien. De was ophangen. De heg snoeien. De trap oplopen. Boodschappen doen. Je jas aantrekken. Heb je nu het beeld van een hoogbejaarde? Realiseer je dan je kracht en conditie al minder wordt vanaf je dertigste, bij vrouwen zelfs nog iets eerder.

Als je ouder wordt- of na een langdurige periode van inactiviteit, bijvoorbeeld na een blessure of een botbreuk- verlies je spierkracht en neemt je conditie af. Dat is een natuurlijk proces. Maar je kunt het wel versnellen en vertragen. En als je minder spieren hebt en een slechtere conditie zul je de neiging hebben steeds minder te gaan bewegen. Het kost je daardoor steeds meer kracht en moeite om te bewegen. En daarmee gaat je spierkracht en conditie nóg sneller achteruit. Zodat je als niet oppast je uiteindelijk bijna helemaal niets meer kunt. En dan kun je het écht niet meer terugdraaien. De boodschap van Blijf In Beweging is: je hebt goud in je handen. Dat is je eigen lichaam. Koester dat. En hou het in vorm door actief te werken aan je conditie en je spierkracht. Ook- of júist als je helemaal niet van sporten houdt.

Wat is de Blijf In Beweging training

Ja de training is een sporttraining. Maar wel net een beetje anders. We trainen buiten. Het hele jaar door. Beter voor je humeur en beter voor je lijf. Je zult ontdekken dat dit bijna altijd kan. Alleen als het heel erg slecht weer is trainen we op een beschutte plek. Tijdens de training ga je werken aan je conditie en je kracht, en aan je balans en coördinatie. Dat doen we op een ludieke maar effectieve manier. Je gaat functioneel bewegen. Bewegingen maken die we weinig meer doen maar die je lichaam echt nodig heeft om sterk te blijven. Duwen, trekken, gooien, optillen, balanceren en stevig doorstappen. Eigenlijk gewoon heel leuk om te doen. En als je lol hebt in wat je doet, houd je het vol om het blijven doen. Blijf In Beweging is ook: trainen in een groep. Je sport echt samen: veel oefeningen doe je samen met (een) trainingsmaatje(s). Dat is leuker en effectiever. Je stimuleert elkaar om door te blijven gaan. Maar je kunt er samen ook om lachen als iets (nog) niet lukt.

Locatie