Logo historische vereniging
Logo historische vereniging Historische vereniging

25 jaar geloof in 25 jaar Leidsche Rijn

woensdag 21 juni 2023 20:00 tot 22:00

Op woensdag 21 juni 2023 verzorgt de Historische Vereniging Vleuten De Meern Haarzuilens en Leidsche Rijn weer een lezing in het kader van “25 jaar Leidsche Rijn”. Deze keer over het geloof. Ook op dit gebied hebben er grote veranderingen plaats gevonden in onze samenleving.

Sprekers deze keer zijn pastores en voorgangers uit diverse geloofsgemeenschappen.

In 25 jaar tijd is ons gebied gegroeid van 20.000 inwoners naar bijna 100.000 inwoners. Waar voorheen vooral katholieken en protestanten woonden is in 25 jaar tijd onze maatschappij veranderd in een grote multiculturele en religieuze smeltkroes. Anders dan in sommige andere landen, gaat deze enorme culturele verandering hier niet gepaard met spanningen. Hoe komt dat? Hoe hebben dominees, pastoors en gelovigen van de al bestaande geloofsgemeenschappen dit beleefd? Welke ervaringen hebben al de verschillende geloofsgemeenschappen die zich de afgelopen 25 jaar in ons gebied vestigden, zoals de Islam of het Boeddhisme? 

De presentatie deze avond is een opzet georganiseerd samen met lokale geloofsgemeenschappen.

Locatie: Boerderij de Hoef, Hogeweide 6, Utrecht, of via ons Youtubekanaal.

Datum: woensdag 21 juni, aanvang 20:00 uur

Kaartjes: 5,00 euro; voor leden van de Historische Vereniging: gratis; te bestellen via:

https://www.histvervdmh.nl/activiteiten/woensdag-21-juni-2023-lezing-25-jaar-geloof-in-25-jaar-leidsche-rijn-diverse-sprekers/

Locatie