Logo Historische vereniging
Logo Historische vereniging Historische vereniging

Een andere kennismaking met het Máximapark

zondag 13 augustus 2023 13:15 tot 16:00

Op zondag 13 augustus organiseert de Historische Vereniging in samenwerking met de Vrienden van het Máximapark een middag waarbij bezoekers op een andere manier kennis maken met het mooiste stadspark van Nederland.

Stedebouwkundige Riek Bakker heeft met de huidige locatie van het park een meesterzet uitgehaald. Waarna tuin- en landschapsarchitect Adriaan Geuze op de vruchtbare tuinbouwgrond een prachtige mix van historische en nieuwe elementen heeft samengebracht. Met als gevolg dat de geschiedenis zichtbaar en voelbaar is en door kan leven in een andere tijd. Kom je het park binnen via het Lint en de parkpergola dan treed je in een oase van rust waar je kunt sporten, ontmoeten of ontspannen.

Het 25 jarig jubileum van Leidsche Rijn is voor de Historische Vereniging bij uitstek een gelegenheid om jong en oud samen te brengen in het park. Er is muziek, we laten de historie opnieuw beleven en we nemen bezoekers mee voor een unieke wandeling met een gids.Een leuke gezinsactiviteit!

Locatie:Alendorperweg bij de Woodchapel (naast de voorheen Vrijgemaakte Gereformeerde Kerk, Alendorperweg 57)

Ontvangst vanaf 13.15 uur, start om 13.30 uur tot ongeveer 16.00 uur

Deelname € 5,- per persoon, gezinsleden betalen € 2,50.

Aanmelden via de website: https://www.histvervdmh.nl/activiteiten/zondag-13-augustus-2023-een-andere-kennismaking-met-het-maximapark/

Tip: kom te voet of met de fiets; er is ter plekke geen parkeergelegenheid.


Locatie