Afbeelding
Jantje Beton

Dit doet DOCK in Vleuten - De Meern Sociaal makelaar in beeldl

Gemeente

VLEUTEN-DE MEERN > DOCK is er voor jou als bewoner. Wij helpen je graag om actief aan de slag te gaan of samen dingen te organiseren. Samen met jou en andere wijkpartners maken we buurten levendiger. Onze sociaal makelaars en sociaal beheerders zijn bereikbaar voor het ondersteunen van bewoners, netwerken en buurtinitiatieven. Nog niet alle bewoners weten de weg te vinden naar ons. Met dit bericht werken wij aan onze zichtbaarheid.

Mijn naam is Hanna Jacobs, 28 jaar en werkzaam als sociaal makelaar Jeugd in de wijk Veldhuizen. Sinds vorig jaar november werk ik bij DOCK en ben in een bijzondere tijd gestart. Midden in een periode van lockdown de wijk en haar inwoners leren kennen is best een flinke uitdaging. Gelukkig kreeg ik voldoende hulp en sturing van collega’s en medewerkers van andere organisaties. Mijn sociale werkkring werd steeds groter. In het voorjaar van 2021 organiseerde ik in buurtcentrum de Pijler samen met jongerenwerkers van Stichting JoU en speeltuinwerkers van SUB voorzichtig de eerste kinderactiviteiten. Ook nodigden we kinderen uit de buurt uit om buiten in het gras te picknicken, of brachten de tafels naar buiten en gingen in het hofje voor het buurthuis zitten knutselen. Na een lange en toch ook wel zware winter kwamen omwonenden op hun balkon zitten, genietend van wat levendigheid in de buurt.

Zenuwachtig Na de zomervakantie had ik zin om aan de slag te gaan met iets positiefs voor de wijk. Samen met medewerkers van SUB en Circus Snor besprak ik een leuk plan. Door subsidie aan te vragen bij Jantje Beton en de Vriendenloterij, konden we kinderen vier keer op vrijdagmiddag circuslessen aanbieden in de Pijler. Als afsluiter konden kinderen hun kunsten vertonen aan de buurt via een echte show in een grote circustent. Circus is een goed middel om te ontdekken wat je leuk vindt, iedereen is wel ergens goed in. Kinderen en ouders reageerden enthousiast op dit idee. Elke week zag ik kinderen meer behendig worden en sommigen ook steeds zenuwachtiger worden. Zeker naarmate de datum van de show dichterbij kwam. Kinderen leerden samen te werken, stapten uit hun comfortzone en werkten aan een eigen performance.

Traantje Voor een enthousiast publiek presenteerden de kinderen op vrijdagmiddag 15 oktober jl. hun show. Aan het water bij de Zonnedauw stond een schitterende echte circustent met de vlaggen van alle organisaties die dit project mede mogelijk maakten: SUB, DOCK, Plus de Meern (bedankt nog, Stefan!), Jantje Beton, de Vriendenloterij en natuurlijk: Circus Snor. Ouders, beroepskrachten, kinderen en natuurlijk ook ik, stonden te glunderen van trots. Sommige kinderen voerden vol overgave hun act uit, anderen met buikpijn van de zenuwen. Maar ze stonden er! En, zag ik daar nou een oma een traantje wegpinken? Een paar uur later was de circustent alweer weg. De kinderen konden nu thuis verder jongleren en balanceren. De circuskist vol spelmateriaal gaan we vaker inzetten in de bouwspeeltuin en op de pleintjes. Gelukkig mogen we dit jaar wel binnenactiviteiten doen met kinderen. Voor wie het leuk vindt: op vrijdagmiddag op schoolgaande weken is er van 14:30 tot 17:00 een inloopactiviteit voor

kinderen tussen de 9 en 14 jaar oud in buurtcentrum de Pijler. Superleuk als je komt! Mocht je vragen, ideeën of ergens hulp bij nodig hebben, mail mij dan op hjacobs@dock.nl Graag denk ik met je mee!

Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd
Afbeelding
Hoe gaat Zuilense vecht er nu uitzien? Inloopavond over ontwerpbestemmingsplan Zuilense Vecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws