Afbeelding

Al tien jaar hulp en advies, met Wil in je Buurt

Gemeente

Door Tessa Bakx, WIL in je buurt

VLEUTEN > Annemarie ten Have, gepensioneerd logopediste en sinds vijf jaar woonachtig in Vleuten, is sinds een half jaar actief als vrijwilliger bij de telefoondienst van WIL in je buurt. Met veel plezier neemt zij eenmaal per week een ochtend de telefoon aan en beantwoordt dringende en minder dringende vragen en verzoeken voor hulp in de buurt.

De WIL telefoondienst bestaat sinds 2013 en is in het leven geroepen om allereerst advies en informatie te geven over het aanbod van culturele, sociale, hobby- en sportactiviteiten in Vleuten-De Meern en Haarzuilens. Daarnaast is de telefoondienst het eerste aanspreekpunt voor de aanvraag van de verschillende burenhulpdiensten die WIL in je buurt verzorgt. Mensen kunnen dagelijks tussen 09:00 en 11:00 uur bellen en krijgen dan een van de vrijwilligers aan de lijn. Op deze manier worden verzoeken voor hulp al tien jaar lang zo snel en efficiënt mogelijk gekoppeld aan een oplossing.

Een persoonlijke aanpak en prettige sfeer Volgens Annemarie is de kracht van WIL als vrijwilligersorganisatie haar kleinschaligheid en de betrokken vrijwilligers, die bijdragen aan een prettige werksfeer. De organisatie onderscheidt zich van grotere vrijwilligersorganisaties in Utrecht en omstreken door een persoonlijke en wijkgebonden aanpak. En het voordeel voor vrijwilligers is dat er minder met vastomlijnde regels gewerkt wordt. Dat betekent in de praktijk dat als iemand een hulpverzoek heeft dat niet geheel binnen de bestaande kaders past, dat de hulpdienst toch een poging doet om aan de hulpvraag te voldoen. Het is de bedoeling om mensen nooit met lege handen te laten weggaan. ‘‘Wij bieden mensen altijd een alternatief als WIL zelf de oplossing niet heeft’’ zegt Annemarie.

De telefoondienst krijgt de meeste aanvragen binnen voor diensten op het gebied van vervoer en klussen in en rondom huis en tuin. Sinds januari van dit jaar waren dat er al 52 in totaal. Ook vandaag belt een oudere dame met de vraag of er een klusjesman langs kan komen om haar rolgordijn, dat naar beneden is gevallen, te repareren. Vanwege haar leeftijd lukt dat haar zelf niet. Annemarie’s collega-vrijwilliger Tineke verzekert deze mevrouw ervan dat er zelfs voor dit relatief snelle en simpele klusje even iemand langs kan komen. Voor het WIL klussenteam is niets te min. Ze laten haar binnenkort weten wanneer er iemand langskomt.

De telefoondienst is dagelijks te bereiken tussen 09:00 uur en 11:00 uur voor advies of een hulpvraag via 030-6773131 of via wilinjebuurt.nl.

Afbeelding
Impact maken? Nu kan het! Scouting Rhenova Open middag op zaterdag 7 oktober vanaf 16:00 Lezersnieuws
Afbeelding
Zingen is gezond! Vrolijk muzikaal diner bij Resto Van Harte Lezersnieuws
Afbeelding
Start Utrechtse campagne mentale gezondheid jongeren Nieuws
Afbeelding
Denk mee over de herinrichting van stationsomgeving Breukelen! Nieuws
Afbeelding
Ondernemers Lage Weide tegen coffeeshop, aantrekken criminaliteit en extra verkeer Nieuws
Afbeelding
Woerden op de kaart als wandelstad Nieuws
Afbeelding
TenneT onderzoekt mogelijkheid verdere uitbreiding hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk Nieuws
Afbeelding
Feestelijke opening ALDI Bisonspoor, eerste klanten al vroeg voor de deur Ondernemend
Afbeelding
Manifest voor meer natuur Medewerkers Utrechts Landschap geven natuur een stem Nieuws
Afbeelding
Behoorlijk Boos door Theatergroep Oortwolk in Maximapark Vrije tijd
Afbeelding
Meedenken over Hart van De Meern Nieuws
Afbeelding
Prolock Filterscherm grootschalig toegepast bij dijkversterking Sterke Lekdijk Nieuws
Afbeelding
Onthulling kunstwerk WaterWinpark Nieuws
Afbeelding
Denkt u mee over de ontwikkeling van Hart van de Meern? Gemeente