Afbeelding
Owner

De computercursussen van de Digitale Bruisplek gaan weer van start

Gemeente

VLEUTEN >  Wie kan er tegenwoordig nog zonder computer? Hoe digivaardig ben jij? Wie kent ze niet de computercursussen van de Digitale Bruisplek in Vleuten-de Meern?

 Al jaren helpt een groep enthousiaste vrijwilligers mensen met een digitale achterstand om digivaardig te worden. Behalve computerlessen helpt de Digitale Bruisplek mensen bij het oplossen van computerproblemen. In de huidige tijd kunnen we bijna niet meer zonder computers, wie had dit, begin jaren 80, kunnen denken! Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om met een computer om te gaan en daarom geeft de Digitale Bruisplek computerlessen. In Vleuten - de Meern zijn het vooral ouderen die naar deze cursussen komen. De laatste anderhalf jaar hebben er veel veranderingen plaatsgevonden binnen de organisatie van de Digitale Bruisplek. Vanaf 5 september maakt de Digitale Bruisplek deel uit van Wil in je buurt. Ook is de Digitale Bruisplek nu via Wil in je buurt op werkdagen, van 9-11 uur, te bereiken. Er zit een telefoonteam klaar op 030-6773131 om de aanmelding te registreren.

 Heb je directe vragen of problemen met de computer kom dan naar onze inloopochtenden in Buurtcentrum de Schakel op maandagochtend van 10-12 uur. In de week van 9 oktober gaan de computercursussen in de Schakel weer van start. We hebben vier verschillende cursussen. Voor de beginners is er de A-cursus, we gaan je de basis van de computer leren zoals het leren omgaan met internet en e-mail, het ordenen van je bestanden en het maken van een tekstbestand. Voor gevorderden is er de B-cursus na het opfrissen van het eerder geleerde gaan we online werken met de verschillende programma’s die Google ons gratis biedt. Wil je nog een stap verder dan is er de C-cursus voor gevorderden plus. De inhoud van deze cursus wordt samen met de deelnemers bepaald, dat kan zijn, meer weten over bijvoorbeeld Excel, een fotobewerkingsprogramma of een wachtwoordmanager. Je kan je wensenlijstje van tevoren indienen. 

Veel mensen werken tegenwoordig met een iPad en daarvoor hebben we een speciale iPad-cursus waarin je alle mogelijkheden van de iPad leert. De cursussen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30-12 uur en van 13-15.30 uur. De kosten bedragen € 25 voor 10 lessen. Wil je meedoen schrijf je dan nu in via Wil in je buurt op 030-6773131 of stuur een mail naar digitalebruisplek@gmail.com. Wacht niet te lang want vol is vol!!

Afbeelding
Nieuwe voorzitter Keti Koti Utrecht: Jennifer Ferrier Nieuws
...
Agroforestry Netwerk Utrecht voor meer natuurinclusieve landbouw Nieuws
Afbeelding
Visdeurbel in Utrechtse gracht weer open, kijk naar de voorbij zwemmende vissen Nieuws
Afbeelding
Roltrap station Maarssen snel weer in gebruik, lift gaat langer duren Nieuws
Afbeelding
Sportcampus Leidsche Rijn aardgasvrij en energieneutraal door waterbuffers Nieuws
Afbeelding
Middenlijn nieuwe straatnaam voor Zuilense Vecht Nieuws
Afbeelding
Open dag bij Roeivereniging De Krom zaterdag 23 maart 2024 Sport
Afbeelding
Donatie voor Stichting Onvergetelijk Leven van Wil in je buurt Nieuws
 Impressie van het nieuwe bedrijventerrein langs de verlegde N201
Welke naam krijgt het nieuwe bedrijventerrein in Mijdrecht? Ondernemend
Afbeelding
Eerste supermarkt in Utrecht test bevoorraden over water Nieuws
Afbeelding
Genieten van meezingconcert in Torenpleinkerk in Vleuten Lezersnieuws
Afbeelding
Ook Annemarie gaat naar het NLdoet Wijkevent in Vleuterweide Gemeente
Afbeelding
Zonnebloem Vleuten-De Meern geniet van ontbijt bij Intratuin Lezersnieuws
Buurtbus 522, van Weesp naar Vreeland via Nigtevecht en Loenen aan de Vecht.
Extra ritten en uitbreiding op buurtbuslijnen Breukelen en Woerden Ondernemend