Afbeelding

Aantal van 576 Burendag activiteiten in Utrecht

Gemeente

LEIDSCHE RIJN > Er is in Utrecht veel aan verbondenheid in buurten, zo blijkt uit het aantal aanmeldingen voor Burendag dit jaar. Burendag vindt plaats op zaterdag 23 september en met 576 aantal activiteiten in de provincie stevent deze editie af op een dag vol verbinding tussen buurtgenoten. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8.213 Burendag activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts vandaag bekend.

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. 

Burendag is dan ook ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door op Burendag een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Het maakt het gemakkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker om elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan men misschien in eerste instantie zou denken.

 Meer dan een gezellige dag

Voor Burendag is de laatste jaren veel animo, zo vertelt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Dit jaar doen er ruim 8000 buurten mee. Op deze manier kunnen wij bijdragen aan verbinding tussen buurtgenoten. Burendag maakt het contact tussen mensen beter en verhoogt de betrokkenheid. Een simpel praatje met een buur kan er al voor zorgen dat je je meer thuis voelt in je eigen buurt en dat je voelt dat je ertoe doet. Dat is namelijk lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Meedoen aan Burendag is heel belangrijk. Want het is zo veel meer dan één gezellige dag met je buren.” 

Dichter bij elkaar

Kathelijne Malcontent van Douwe Egberts voegt toe: “Met Burendag brengen we dit jaar al voor de 18e keer buren dichter bij elkaar. Het is geweldig om te zien hoe we elk jaar weer meer buurten op de been krijgen. In 2006 organiseerden we de eerste editie en sindsdien organiseerden buurten al zo’n 66.000 Burendagactiviteiten. Het laat zien dat we met z’n allen behoefte hebben aan verbinding. We zijn trots dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren.” Alle activiteiten van Burendag zijn zichtbaar op de interactieve landkaart van Burendag.nl.Op de website kunnen deelnemers ook inspiratie, tips en draaiboeken vinden en om Burendag een groot succes te maken.  

Afbeelding
Familie speeltijd, speelgoed voor je kind, koffie/thee voor jou in De Pijler Vrije tijd
Sylvia Speel, projectleider Beheer & Onderhoud bij Beweging 3.0 en Nienke Bakker, programmamanager Duurzaam Ondernemen bij Beweging 3.0
Honderdste duurzaamheidscertificaat voor de Utrechtse zorg uitgereikt Ondernemend
Afbeelding
Wilgen knotten met de IVN werkgroep Landschapsbeheer Vrijwilligers welkom! Vrije tijd
Afbeelding
Video Nieuw themagebied: DierenPark Amersfoort opent Chimpanseevallei in 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Utrechtse Energieboswachters in opmars: burgerexperts kunnen dit voorjaar versterking verwachten Nieuws
Afbeelding
De Onvergetelijke kookclub gaat naar ruimere keuken in De Meern Lezersnieuws
Afbeelding
Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude Bieb vol sciencefiction, fantasy en horror Vrije tijd
Afbeelding
Patrick uit Utrecht wint 25.000 euro bij de VriendenLoterij Ondernemend
Afbeelding
Parcoursrecord PK Sport Bosdijkloop verbroken Sport
Afbeelding
Provincie Utrecht verheugd met miljoenen vanuit het Rijk, geld voor landelijk gebied Nieuws
Afbeelding
Expositie Kerken in buurtcentrum De Schakel Vrije tijd
Afbeelding
Maar liefst 4 workshops tijdens NLdoet Wijkevent in Vleuten en De Meern Gemeente
Afbeelding
Het ROM-Koor met een Musical Scratch op 17 maart 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Windpark Rijnenburg en Reijerscop weer een stap dichterbij Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws