Afbeelding
ChristenUnie

Wat is de toekomst van de christelijke politiek? Thema 7e Egbert Schuurmanlezing bij ChristenUnie Stichtse Vecht

Lezersnieuws

BREUKELEN > Op donderdag 10 maart mei a.s. wordt in het Bonifatiushuis in Breukelen de zevende Egbert Schuurmanlezing gehouden. Prof. dr. ir. Egbert Schuurman, de naamgever van deze serie, zal deze verzorgen. Centraal staat daarbij de vraag: ‘Wat is onze bijdrage aan de crisis in de politiek?’. Daar valt veel over te zeggen: er zijn veel blinde vlekken in de techniek en economie en het is de vraag of de democratie die problemen aan kan. Het gaat om de vooruitgang te normeren en de ontwrichtingen te corrigeren.

De technisch-economische ontwikkelingen moeten beoordeeld worden naar de hoofdnorm van het overheidsbeleid: recht en gerechtigheid en bevordering van het publieke belang. Die norm is al bijna 3000 jaar oud en komt voor in de Bijbel.

Vanuit zijn brede maatschappelijke en wijsgerige oriëntatie constateert de spreker dat er tal van problemen zijn binnen de huidige politiek. Het gaat te ver om al die problemen te bespreken en daarom wordt gezocht naar motieven en achtergronden van de cultuurmachten van technologie en economie. Deze worden geconfronteerd met de Bijbelse opdracht van het bouwen en bewaren van Gods schepping. In de lezing worden concrete onderwerpen besproken en worden aanzetten tot oplossingen gegeven. Daarbij is ruime gelegenheid voor discussie.

Professor Schuurman (84 jaar) was bijzonder hoogleraar Reformatorische Wijsbegeerte aan de universiteiten van Eindhoven, Delft en Wageningen. Van 1983 tot 2011 was hij fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Hij heeft veel publicaties op zijn naam en maakte deel uit van belangrijke commissies.

De Egbert Schuurman lezing wordt georganiseerd door de afdelingen van de ChristenUnie in Stichtse Vecht en de provincie Utrecht. Hiermee wordt beoogd om zowel het eigen nadenken over actuele politieke en maatschappelijke problemen te bevorderen, als ook in bredere kring belangstelling hiervoor te wekken.

De avond begint om 20:00 uur en het adres is Kerkplein 18 te Breukelen. De toegang is gratis en vanaf 19:30 bent u welkom.

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Zing mee met De Bazuin tijdens de “Christmas Sing-a-Long 2022” Lezersnieuws
Afbeelding
Utrecht krijgt monument over slavernijverleden in Griftpark Nieuws
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 52 verenigingen uit Utrecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 24 verenigingen uit Woerden droegen bij aan dit succes. Sport
Afbeelding
Proef bij Milieustraat Woerden met hergebruik van ingeleverde spullen bij Circulair Ambachtscentrum Nieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport