Afbeelding

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn organiseert zondag 11 december 2022 om 18.30 uur Wereldlichtjesdag in Vleuten. 

Wereldlichtjesdag
Wereldlichtjesdag vindt op elke tweede zondag van december plaats. Op deze dag licht de wereld voor nabestaanden van een overleden kind even op, door een denkbeeldig lint van kaarsen. Door het branden van een kaarsje en het noemen van de namen van de kinderen die we herdenken bieden we even weer wat troost. Het is voor nabestaanden een moment om te voelen dat ze niet alleen zijn en dat er meer mensen zijn die weten wat zij doormaken. Deze ceremonie verbindt mensen en emoties in alle opzichten. 

World Wide Candle Lighting ontstond in 1977 in Amerika en al spoedig namen talloze organisaties wereldwijd de ceremonie over. Om precies 19.00uur lokale tijd steken mensen overal ter wereld kaarsen aan, te beginnen in Australië, zodat het licht van de herinnering met de tijdzones meereist. Zo verbinden we alle nabestaanden van een kind dat zo enorm wordt gemist.

Welkom
Ook dit jaar is er weer de gelegenheid om deel te nemen aan deze ceremonie. Wij nodigen alle nabestaanden van een overleden kind van harte uit om op 11 december een kaarsje aan te steken en zo troost te vinden en te bieden. Daarbij maakt het niet uit wanneer het kind is overleden, door welke reden, of onder welke omstandigheden, hoe oud het kind was of welke levensovertuiging een rol speelde. 

Wereldlichtjesdag vindt plaats op 11 december 2022 in de kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, Vleuten. De deuren openen om 18.00uur. Op deze avond steken we kaarsjes aan, noemen de namen van de kinderen, vertellen we een verhaal, luisteren we naar muziek en spreken met elkaar.

Voor het aanmelden van het noemen van de naam van een overleden kind en voor het programma van deze ceremonie, kijk op: www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl 

Afbeelding
Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
KUNSTaandenRIJN organiseert de ThuisKUNSTroute 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Rekenkamer Utrecht : Nog geen groei zichtbaar in het aandeel Middenhuur Nieuws
Afbeelding
Comité Vleuten/De Meern organiseert het Seniorencarnaval Lezersnieuws
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Vrije tijd
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht Abrona Veldhof in De Meern Lezersnieuws
Afbeelding
Schonere lucht en minder bezorgbusjes dankzij slimme pakketpunten in de buurt Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Juliette Klijn (12) uit De Meern in Robin Hood de musical Lezersnieuws
Afbeelding
Gratis cursus Welkom in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: Hier zijn we weer! Ben jij er ook bij? Volg één les of volg alle vijf lessen,.. Lezersnieuws
Afbeelding
Nieuwe zanggroep voor gevorderden Buurtcentrum Hoge Weide Vrije tijd