Afbeelding

Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Stichting Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn organiseert zondag 11 december 2022 om 18.30 uur Wereldlichtjesdag in Vleuten. 

Wereldlichtjesdag
Wereldlichtjesdag vindt op elke tweede zondag van december plaats. Op deze dag licht de wereld voor nabestaanden van een overleden kind even op, door een denkbeeldig lint van kaarsen. Door het branden van een kaarsje en het noemen van de namen van de kinderen die we herdenken bieden we even weer wat troost. Het is voor nabestaanden een moment om te voelen dat ze niet alleen zijn en dat er meer mensen zijn die weten wat zij doormaken. Deze ceremonie verbindt mensen en emoties in alle opzichten. 

World Wide Candle Lighting ontstond in 1977 in Amerika en al spoedig namen talloze organisaties wereldwijd de ceremonie over. Om precies 19.00uur lokale tijd steken mensen overal ter wereld kaarsen aan, te beginnen in Australië, zodat het licht van de herinnering met de tijdzones meereist. Zo verbinden we alle nabestaanden van een kind dat zo enorm wordt gemist.

Welkom
Ook dit jaar is er weer de gelegenheid om deel te nemen aan deze ceremonie. Wij nodigen alle nabestaanden van een overleden kind van harte uit om op 11 december een kaarsje aan te steken en zo troost te vinden en te bieden. Daarbij maakt het niet uit wanneer het kind is overleden, door welke reden, of onder welke omstandigheden, hoe oud het kind was of welke levensovertuiging een rol speelde. 

Wereldlichtjesdag vindt plaats op 11 december 2022 in de kerk aan het Lint, Alendorperweg 103, Vleuten. De deuren openen om 18.00uur. Op deze avond steken we kaarsjes aan, noemen de namen van de kinderen, vertellen we een verhaal, luisteren we naar muziek en spreken met elkaar.

Voor het aanmelden van het noemen van de naam van een overleden kind en voor het programma van deze ceremonie, kijk op: www.wereldlichtjesdagleidscherijn.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Intentie tot fusie bibliotheken Angstel, Vecht en Venen (AVV) en Het Groene Hart (HGH) Nieuws
Binnenkant molen Renk Ruiter,
Utrechts Landschap bestrijdt bonte knaagkever in Kortrijkse Molen Nieuws
Afbeelding
Utrecht begint Nieuwe campagne tegen afval bij ondergrondse containers Nieuws
Afbeelding
Vernieuwen speel-, sport- en jongerenplek aan de Kleermakerslaan Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Nieuws
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Hans ontvangt de Kei van Maurice.
Een Kei bij bridgeclub "Het Lint". Vrije tijd
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Zaterdag 1 juni BoekStartdag in de Bieb voor 0-3 jaar Lezersnieuws
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Nieuws
Afbeelding
Zaterdag in de Utrechtse grachten, botenparade Utrecht Pride 2024 Nieuws