Afbeelding
Owner

Koop de kalender Dierenhulpverlening Woerden en draag bij aan de castratie en sterilisatie van verwilderde katten

Lezersnieuws

REGIO > Op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen en wil je meteen een goed doel steunen? Dat kan! Vanaf 10 december verkoopt Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. online, in het dierenasiel én op de kerstmarkt in Harmelen namelijk een toffe kalender. Met de opbrengst kan de stichting verwilderde katten in de regio castreren en steriliseren, en zo het aantal kittens terugbrengen. Help je mee?

Op verschillende plekken in onze regio leven verwilderde katten. Alleen of in een groep van gemiddeld 5 tot soms wel 15 of meer. Deze katten zijn buiten geboren en opgegroeid of hebben ooit een huis gehad, maar leven inmiddels al lange tijd op straat. Hierdoor kunnen ze niet meer aarden in een huis, maar zorgen jaarlijks wel voor een heleboel nakomelingen.

Veel van deze kittens komen vervolgens bij Stichting Dierenhulpverlening in de thuisopvang terecht. Dit jaar waren dat er meer dan 160. De opvanggezinnen van de stichting zorgen ervoor dat de kittens de nodige (medische) zorg krijgen en brengen ze groot tot ze oud en gezond genoeg zijn voor adoptie. Alleen neemt het aantal kittens ieder jaar toe. Daarentegen wordt het aantal adoptieadressen elk jaar kleiner. Dit zorgt ervoor dat het aanbod groter is dan de vraag en veel kittens lang moeten wachten op een thuis.

Eén poes kan in een jaar tijd al gauw drie nestjes krijgen. Dat komt neer op gemiddeld 18 kittens per jaar. Een snelle rekensom laat ons zien dat twee ongecastreerde katten in vier jaar tijd kunnen zorgen voor een populatie van maar liefst 20.000 katten. Het is dus belangrijk dat verwilderde katten zo snel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd worden. Alleen dan kunnen we het aantal kittens terugdringen.

Daarom komt Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. tijdens de Christmas Challenge van Stichting Dierenlot in actie. Met de verkoop van een eigen kalender halen zij geld op om de castratie en sterilisatie van de verwilderde katten in de regio mogelijk te maken. Daarnaast wordt al het geld dat de stichting tijdens de Christmas Challenge ophaalt door Stichting Dierenlot verdubbeld.

Wil jij nu zo’n toffe kalender kopen voor jezelf óf om cadeau te doen, en zo Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. helpen? Vanaf 10 december kun je voor het kopen van de kalender terecht in het dierenasiel in Harmelen (Reijercopse Overgang 5) of vanf nu ook al online op www.arkelchristmasstation.nl/project/kittens.

Daarnaast staat Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. op 10 december a.s. van 10:00 uur tot 17:00 op de kerstmarkt in Harmelen in H2O (Uithof 1). Hier verkopen zij niet alleen hun kalender, maar ook door de vrijwilligers zelfgemaakte kerstdecoraties. Daarnaast kun je meedoen aan de enveloppenloterij, waarbij je kans maakt op mooie prijzen. Van een mooie kamerplant tot een weekendje weg in januari of februari in een vakantiebungalow in Noordwijkerhout. En zijn er speciale fotomomentjes voor de kind(eren). De gehele opbrengst van de kalender én de kerstmarkt wordt gebruikt voor de castratie en sterilisatie van de verwilderde katten in onze regio.

Meer informatie over de actie van Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. en de Christmas Challenge van Stichting Dierenlot vind je op www.arkelchristmasstation.nl/project/kittens.

Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
KUNSTaandenRIJN organiseert de ThuisKUNSTroute 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Rekenkamer Utrecht : Nog geen groei zichtbaar in het aandeel Middenhuur Nieuws
Afbeelding
Comité Vleuten/De Meern organiseert het Seniorencarnaval Lezersnieuws
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Vrije tijd
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht Abrona Veldhof in De Meern Lezersnieuws
Afbeelding
Schonere lucht en minder bezorgbusjes dankzij slimme pakketpunten in de buurt Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Juliette Klijn (12) uit De Meern in Robin Hood de musical Lezersnieuws
Afbeelding
Gratis cursus Welkom in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: Hier zijn we weer! Ben jij er ook bij? Volg één les of volg alle vijf lessen,.. Lezersnieuws
Afbeelding
Nieuwe zanggroep voor gevorderden Buurtcentrum Hoge Weide Vrije tijd