met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af.
met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af. Present Woerden

Stichting Present Woerden bestaat 15 jaar

Lezersnieuws Ingezonden

WOERDEN > Op 19 maart 2023 bestond stichting Present Woerden precies 15 jaar. Dat werd vrijdag 17 maart bij Heerlijk Houtdijk gevierd samen met betrokken maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, gemeente, hulpverleners en partners.

Er was er genoeg tijd om met elkaar bij te praten over de afgelopen 15 jaar. Maar er werd vooral ook vooruitgekeken. De burgemeester refereerde aan Present als een organisatie die er echt toe doet in de Woerdense samenleving, en belangrijke partner voor de sociale cohesie in Woerden. Door Saar Spanjaard, directeur-bestuur bij Cazas Wonen werd een mooi persoonlijk verhaal verteld over wederkerigheid, over zien en gezien worden en wat dat met mensen doet.

Iedereen maakte zijn eigen hoedje van papier waarmee we het spel petje op, petje af speelden. Veel mensen kenden Present behoorlijk goed dus het was tot het einde spannend wie er met de prijs vandoor zou gaan.

Per tafel werd er vervolgens nog nagedacht over de toekomst van Present Woerden. Hoe zouden de activiteiten van Present er over 15 jaar uitzien? Wat zou er dan in de krant staan over Present? Wie zijn erbij betrokken?

Het team en bestuur van Present Woerden zijn blij met het enthousiasme rondom het jubileum.

Op naar 25 jaar Present Woerden!

Present Woerden

Bij Present Woerden geloven we dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Wij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar in Woerden versterkt. Present Woerden zet daarom groepen vrijwilligers in bij hulpvragen voor mensen die het zelf niet meer voor elkaar krijgen. Present werkt aanbodgericht met groepen mensen waarbij de kennis en kunde van deze deelnemers het vetrekpunt zijn. Dit aanbod koppelen we aan de hulpvraag van mensen die dit goed kunnen gebruiken in Woerden. Op die manier zorgen we voor een mooie dag die aansluit bij de vrijwilligers. De hulpvragen kunnen alleen door maatschappelijke organisaties aangemeld worden. Zo komt de hulp terecht bij de mensen die het écht nodig hebben. Door de koppeling tussen aanbod en hulpvraag ontstaat een project met een waardevolle ontmoeting tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen.

De gespreksleiders op de bijeenkomst
Krachtig ouder worden in Stichtse Vecht, praat vandaag over morgen Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Afbeelding
400 jaar Broederschapshuisjes en dat wordt gevierd Nieuws
Afbeelding
Bijzonder moment in restauratieproces: Utrechtse Dom krijgt échte wijzerplaten terug Nieuws
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Succesvol Schoolhockeytoernooi 2024 bij HC Rijnvliet Sport
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten sluit 'Muziek-is-de-Basis!'-project groots af leerlingen maken muzikale wereldreis met DJ Nieuws
Afbeelding
Koningsdag in Vleuten met vrijmarkt Nieuws
Afbeelding
Utrecht lanceert meetlat voor nieuwe economie met biodiversiteit en circulaire economie Nieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie door volleybalvereniging UVV-Sphynx Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws