met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af.
met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af. Present Woerden

Stichting Present Woerden bestaat 15 jaar

Lezersnieuws Ingezonden

WOERDEN > Op 19 maart 2023 bestond stichting Present Woerden precies 15 jaar. Dat werd vrijdag 17 maart bij Heerlijk Houtdijk gevierd samen met betrokken maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, gemeente, hulpverleners en partners.

Er was er genoeg tijd om met elkaar bij te praten over de afgelopen 15 jaar. Maar er werd vooral ook vooruitgekeken. De burgemeester refereerde aan Present als een organisatie die er echt toe doet in de Woerdense samenleving, en belangrijke partner voor de sociale cohesie in Woerden. Door Saar Spanjaard, directeur-bestuur bij Cazas Wonen werd een mooi persoonlijk verhaal verteld over wederkerigheid, over zien en gezien worden en wat dat met mensen doet.

Iedereen maakte zijn eigen hoedje van papier waarmee we het spel petje op, petje af speelden. Veel mensen kenden Present behoorlijk goed dus het was tot het einde spannend wie er met de prijs vandoor zou gaan.

Per tafel werd er vervolgens nog nagedacht over de toekomst van Present Woerden. Hoe zouden de activiteiten van Present er over 15 jaar uitzien? Wat zou er dan in de krant staan over Present? Wie zijn erbij betrokken?

Het team en bestuur van Present Woerden zijn blij met het enthousiasme rondom het jubileum.

Op naar 25 jaar Present Woerden!

Present Woerden

Bij Present Woerden geloven we dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Wij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar in Woerden versterkt. Present Woerden zet daarom groepen vrijwilligers in bij hulpvragen voor mensen die het zelf niet meer voor elkaar krijgen. Present werkt aanbodgericht met groepen mensen waarbij de kennis en kunde van deze deelnemers het vetrekpunt zijn. Dit aanbod koppelen we aan de hulpvraag van mensen die dit goed kunnen gebruiken in Woerden. Op die manier zorgen we voor een mooie dag die aansluit bij de vrijwilligers. De hulpvragen kunnen alleen door maatschappelijke organisaties aangemeld worden. Zo komt de hulp terecht bij de mensen die het écht nodig hebben. Door de koppeling tussen aanbod en hulpvraag ontstaat een project met een waardevolle ontmoeting tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen.

Afbeelding
Timmerarends neemt de leiding na spectaculaire polsstokverspringwedstrijd in Kockengen Sport
Afbeelding
Kangoeroesgroep gestart bij korfbalvereniging Fiducia Sport
Afbeelding
Speurtocht naar bloemen en planten op De Kievit in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Wethouder Hooijdonk opent Buurtkamer Hoograven samen met Buurtambassadeur Nieuws
Afbeelding
Ritmische gymnastiek groep verovert 3e plek op Bondskampioenschap in Deventer. Sport
Afbeelding
PVCV 08-2/4 wint Hans van Vugt toernooi bij FC Driebergen Sport
Afbeelding
Signeersessie met 'Queen of Crime' bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Boekenmarkt in Breukelen op zaterdag 17 juni Vrije tijd
Afbeelding
Weer waarschuwing extra snelheidscontroles rondweg Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
60 plussers: sterker door ZilverFitness Het hele lesuur een gediplomeerde vaste coach Ondernemend
Afbeelding
Reizigers vinden weg terug naar Utrechts OV Nieuws
Afbeelding
Rijnvliet meiden MO12-3 kampioen Sport
Afbeelding
Utrecht Overvecht: stap voor stap vooruit Nieuws
Afbeelding
Uitbreiding van bestaande hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk geniet de voorkeur, nu plan maken voor de inpassing Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws