met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af.
met een zelfgevouwen hoedje van papier werd de kennis van de aanwezigen getest met hoedje op / hoedje af. Present Woerden

Stichting Present Woerden bestaat 15 jaar

Lezersnieuws Ingezonden

WOERDEN > Op 19 maart 2023 bestond stichting Present Woerden precies 15 jaar. Dat werd vrijdag 17 maart bij Heerlijk Houtdijk gevierd samen met betrokken maatschappelijke organisaties, vrijwilligers, gemeente, hulpverleners en partners.

Er was er genoeg tijd om met elkaar bij te praten over de afgelopen 15 jaar. Maar er werd vooral ook vooruitgekeken. De burgemeester refereerde aan Present als een organisatie die er echt toe doet in de Woerdense samenleving, en belangrijke partner voor de sociale cohesie in Woerden. Door Saar Spanjaard, directeur-bestuur bij Cazas Wonen werd een mooi persoonlijk verhaal verteld over wederkerigheid, over zien en gezien worden en wat dat met mensen doet.

Iedereen maakte zijn eigen hoedje van papier waarmee we het spel petje op, petje af speelden. Veel mensen kenden Present behoorlijk goed dus het was tot het einde spannend wie er met de prijs vandoor zou gaan.

Per tafel werd er vervolgens nog nagedacht over de toekomst van Present Woerden. Hoe zouden de activiteiten van Present er over 15 jaar uitzien? Wat zou er dan in de krant staan over Present? Wie zijn erbij betrokken?

Het team en bestuur van Present Woerden zijn blij met het enthousiasme rondom het jubileum.

Op naar 25 jaar Present Woerden!

Present Woerden

Bij Present Woerden geloven we dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor een ander. Maar niet iedereen die wil komt in actie. Want lang niet iedereen die wel iets wil doen heeft ook regelmatig tijd. Lang niet iedereen weet of ze wel iets te bieden hebben … of wie in hun directe omgeving hulp nodig heeft. Soms mist een schakel. Present vervult graag die brugfunctie tussen helper en hulpbehoevende. Wij brengen mensen bij elkaar. Door het organiseren van ontmoetingen wordt de Present beweging van omzien naar elkaar in Woerden versterkt. Present Woerden zet daarom groepen vrijwilligers in bij hulpvragen voor mensen die het zelf niet meer voor elkaar krijgen. Present werkt aanbodgericht met groepen mensen waarbij de kennis en kunde van deze deelnemers het vetrekpunt zijn. Dit aanbod koppelen we aan de hulpvraag van mensen die dit goed kunnen gebruiken in Woerden. Op die manier zorgen we voor een mooie dag die aansluit bij de vrijwilligers. De hulpvragen kunnen alleen door maatschappelijke organisaties aangemeld worden. Zo komt de hulp terecht bij de mensen die het écht nodig hebben. Door de koppeling tussen aanbod en hulpvraag ontstaat een project met een waardevolle ontmoeting tussen mensen die elkaar anders niet zo snel zouden tegenkomen.

Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Nieuws
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Hans ontvangt de Kei van Maurice.
Een Kei bij bridgeclub "Het Lint". Vrije tijd
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Zaterdag 1 juni BoekStartdag in de Bieb voor 0-3 jaar Lezersnieuws
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Nieuws
Afbeelding
Zaterdag in de Utrechtse grachten, botenparade Utrecht Pride 2024 Nieuws
Afbeelding
25 jaar Leidsche Rijn nu bij Indekerngezond Nieuws

Overhandigen eerste Hempie aan Wesley Sneijder
Eerste Buurthempie 'Utrecht' voor Wesley Sneijder Ondernemend
Afbeelding
Kevin Ockeloen 3e op het Nederlands Kampioensschap Atletiek Sport
Afbeelding
Informatieavond vrijwilligerswerk Hospitium Vleuten Lezersnieuws