Linde (links) en Roos, winnaars van de voorleeswedstrijd
Linde (links) en Roos, winnaars van de voorleeswedstrijd Foto gemaakt door Nienke Scholte Lubberink

Eerste Zonnewereld Leest Week groot succes

Lezersnieuws Ingezonden

VLEUTEN > Van 20-24 maart organiseerde Jenaplanschool Zonnewereld uit Vleuten voor het eerst de Zonnewereld Leest Week. Een week lang stonden er speciale leesactiviteiten op het programma, met als doel het enthousiasme voor lezen aan te wakkeren. Hiermee speelt de school in op de landelijke behoefte om de leesmotivatie én het leesplezier onder leerlingen en leerkrachten een stimulans steeds geven en zo de leesvaardigheid te vergroten. 

Tijdens de Zonnewereld Leest Week vond onder andere een boekenruilmarkt plaats en hield de onderbouw een heuse prentenboekverkiezing, waarbij de kleuters zelf optraden als juryleden. Ouders werden tijdens een informatieavond geïnformeerd over het leesonderwijs op school en kregen waardevolle tips mee om ook thuis de leesmotivatie te vergroten. Zo zijn veel ouders vaak bezig met leesprestaties, maar dat werkt juist averechts. Maak een feestje van het lezen, dan zul je zien dat de leesvaardigheid vanzelf volgt. De vuistregel is: blijf als ouder zelf boeken lezen, blijf voorlezen en blijf samen lezen! 

Schrijfster Marieke Visser (auteur van Mama is Profvoetballer en Mama is Minister-President) was te gast om te vertellen over wat haar inspireert tot het schrijven van boeken en hoe zij daarbij te werk gaat. De leerlingen dachten enthousiast mee over een titel voor haar volgende boek. Daarna gingen zij zelf aan de slag met het bedenken van een eigen verhaal, compleet met titel en hoofdpersonen.

De week werd afgesloten met de spannende finale van de Zonnewereld voorleeswedstrijd. Midden- en bovenbouw leerlingen hadden gedurende de week in de voorrondes een gooi gedaan naar een felbegeerde plek in de finale. Onder toeziend oog van hun klasgenoten mochten de finalisten hun voorleeskunsten vertonen. Uiteindelijk werden Linde (middenbouw) en Roos (bovenbouw) uitgeroepen tot de beste voorlezers van de school.

Zonnewereld kijkt terug op een succesvolle eerste Zonnewereld Leest week. Schoolleider Coen de Hoop: “We zijn heel trots op wat we deze week hebben neergezet. We wilden leesplezier opnieuw op de kaart zetten. Aan de enthousiaste reacties van leerlingen, ouders en het team te zien, zijn we daar zeker in geslaagd. Er werd zelfs al gevraagd om een tweede editie. Wat ons betreft gaat die er volgend jaar absoluut komen!”

Afbeelding
Timmerarends neemt de leiding na spectaculaire polsstokverspringwedstrijd in Kockengen Sport
Afbeelding
Kangoeroesgroep gestart bij korfbalvereniging Fiducia Sport
Afbeelding
Speurtocht naar bloemen en planten op De Kievit in Harmelen Vrije tijd
Afbeelding
Wethouder Hooijdonk opent Buurtkamer Hoograven samen met Buurtambassadeur Nieuws
Afbeelding
Ritmische gymnastiek groep verovert 3e plek op Bondskampioenschap in Deventer. Sport
Afbeelding
PVCV 08-2/4 wint Hans van Vugt toernooi bij FC Driebergen Sport
Afbeelding
Signeersessie met 'Queen of Crime' bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Boekenmarkt in Breukelen op zaterdag 17 juni Vrije tijd
Afbeelding
Weer waarschuwing extra snelheidscontroles rondweg Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
60 plussers: sterker door ZilverFitness Het hele lesuur een gediplomeerde vaste coach Ondernemend
Afbeelding
Reizigers vinden weg terug naar Utrechts OV Nieuws
Afbeelding
Rijnvliet meiden MO12-3 kampioen Sport
Afbeelding
Utrecht Overvecht: stap voor stap vooruit Nieuws
Afbeelding
Uitbreiding van bestaande hoogspanningsstation Breukelen-Kortrijk geniet de voorkeur, nu plan maken voor de inpassing Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws