Afbeelding

Jeugdtheater in Bibliotheek Utrecht

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Dit najaar zijn er veel mooie jeugdvoorstellingen te zien in de Utrechtse bibliotheken. Bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek, in de herfstvakantie en rond Sinterklaas. Een gevarieerd programma. 

Voorstellingen Kinderboekenweek 

Voorstelling Mijn huis is jouw huis 4+, naar het prentenboek van de Kinderboekenweek van Yvonne Jagtenberg. Ze is ook zelf aanwezig bij deze première. Theater Bibliotheek Neude, woensdag 4 oktober 2023 van 15.30 tot 16.10 uur. Toegang €12 / €6 voor leden. Tweedejaars studenten van HKU Theater spelen twee voorstellingen: Het open huis 4+, een voorstelling over je thuis voelen. In Bibliotheek Overvecht (6 okt) en Hoograven (11 okt). En Gozert 8+, naar het gelijknamige boek van Pieter Koolwijk. In Bibliotheek Kanaleneiland (6 okt) en Leidsche Rijn Centrum (11 okt). De toegang is gratis, wel vooraf reserveren. 

Herfststukjes 

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar drie voorstellingen in Bibliotheek Neude. Brokkejok 4+. Verzinnen en fantaseren mag, maar wanneer ben je een jokkebrok? Zondag 15 oktober om 14.00 uur, toegang €13/ €10. De Vos, de raaf en het meisje 6+. Muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine. Woensdag 18 oktober om 14.00 uur, toegang €13/ €10. En Juffrouw van Dale vertelt verhalen 3+. Over een echte voorleesjuf, die in de bieb woont en soms tevoorschijn komt om zomaar voor te lezen. Donderdag 19 oktober om 11.00 uur, toegang €10/ €7,50. 

Kunst! 5+ Twee belangrijke kunstkenners komen HET grote kunstwerk van DE kunstenaar onthullen. Tessa & Olivier verlossen je van alle grote vragen over kunst. Theater Bibliotheek Neude, zondag 29 oktober om 14.00 uur. Toegang €12/ €6. 

Mee met de dierenambulance 6+ Voorstelling naar het gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak. Over hoe Inaya en Wesley van de dierenambulance dieren in nood redden. In Theater Bibliotheek Neude, zondag 12 november om 14.00 uur. Toegang €12/ €6. 

Zachtjes gaan de paardenvoetjes 2+ Pietje Moe mag voor het eerst mee met Sinterklaas en hij ontdekt van alles. Meezingtheater met de leukste sinterklaasliedjes. Theater Bibliotheek Neude, zondag 26 november om 11.00 uur. Toegang €12/ €6. 

De Kleine Prins 6+ Eigentijdse bewerking van deze klassieker, over een piloot die neerstort in de woestijn en de Kleine Prins ontmoet. Over vriendschap en durven kijken met je hart. Theater Bibliotheek Neude, zondag 10 december om 14.00 uur. Toegang €12/ €6. Alle informatie en kaartjes zijn te vinden op bibliotheekutrecht.nl/jeugdtheater.

Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis gaat twee bloedafname-robots van Vitestro inzetten Ondernemend
Afbeelding
Vrijwilligerstrofee voor Ahmed Amraoui en Utrecht Pride Nieuws
Afbeelding
Volop genieten bij Eetcafé Rabelais Ondernemend
Afbeelding
Goud Inkoop Bus komt extra langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Klassieke Muziek Nu, is een prachtige voorstelling met klassieke muziek in een modern jasje in Theater Piet Mondriaan Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente De Ronde Venen bevordert eerlijk afvalbeleid Alleen gechipte afvalcontainers worden nog geleegd in het nieuwe jaar Nieuws
Afbeelding
Inzamelactie voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Utrecht Lezersnieuws
Afbeelding
Schaatsen uit het vet voor Maarssen On Ice Vol plezier en vermaak op het ijs Nieuws
Afbeelding
Wethouder Lot van Hooijdonk overleeft opnieuw motie van wantrouwen in debat over Utrechtse parkeerapp Nieuws
Afbeelding
Winterwandeling rond de Vinkeveense Plassen Vrije tijd
Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verandert in magisch kerstdorp 'Slidesche Rijn' met XL tubebaan Ondernemend
Afbeelding
Leerkrachten op basisschool Op De Groene Alm geven 24 uur les voor ALS Nieuws
Afbeelding
FC Fusie staat weer opgesteld voor bezoek aan verzorgingshuizen Nieuws
Afbeelding
Utrecht helpt inwoners met isolatiemaatregelen Nieuws