Afbeelding

Jeugdtheater in Bibliotheek Utrecht

Lezersnieuws

LEIDSCHE RIJN > Dit najaar zijn er veel mooie jeugdvoorstellingen te zien in de Utrechtse bibliotheken. Bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek, in de herfstvakantie en rond Sinterklaas. Een gevarieerd programma. 

Voorstellingen Kinderboekenweek 

Voorstelling Mijn huis is jouw huis 4+, naar het prentenboek van de Kinderboekenweek van Yvonne Jagtenberg. Ze is ook zelf aanwezig bij deze première. Theater Bibliotheek Neude, woensdag 4 oktober 2023 van 15.30 tot 16.10 uur. Toegang €12 / €6 voor leden. Tweedejaars studenten van HKU Theater spelen twee voorstellingen: Het open huis 4+, een voorstelling over je thuis voelen. In Bibliotheek Overvecht (6 okt) en Hoograven (11 okt). En Gozert 8+, naar het gelijknamige boek van Pieter Koolwijk. In Bibliotheek Kanaleneiland (6 okt) en Leidsche Rijn Centrum (11 okt). De toegang is gratis, wel vooraf reserveren. 

Herfststukjes 

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar drie voorstellingen in Bibliotheek Neude. Brokkejok 4+. Verzinnen en fantaseren mag, maar wanneer ben je een jokkebrok? Zondag 15 oktober om 14.00 uur, toegang €13/ €10. De Vos, de raaf en het meisje 6+. Muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine. Woensdag 18 oktober om 14.00 uur, toegang €13/ €10. En Juffrouw van Dale vertelt verhalen 3+. Over een echte voorleesjuf, die in de bieb woont en soms tevoorschijn komt om zomaar voor te lezen. Donderdag 19 oktober om 11.00 uur, toegang €10/ €7,50. 

Kunst! 5+ Twee belangrijke kunstkenners komen HET grote kunstwerk van DE kunstenaar onthullen. Tessa & Olivier verlossen je van alle grote vragen over kunst. Theater Bibliotheek Neude, zondag 29 oktober om 14.00 uur. Toegang €12/ €6. 

Mee met de dierenambulance 6+ Voorstelling naar het gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak. Over hoe Inaya en Wesley van de dierenambulance dieren in nood redden. In Theater Bibliotheek Neude, zondag 12 november om 14.00 uur. Toegang €12/ €6. 

Zachtjes gaan de paardenvoetjes 2+ Pietje Moe mag voor het eerst mee met Sinterklaas en hij ontdekt van alles. Meezingtheater met de leukste sinterklaasliedjes. Theater Bibliotheek Neude, zondag 26 november om 11.00 uur. Toegang €12/ €6. 

De Kleine Prins 6+ Eigentijdse bewerking van deze klassieker, over een piloot die neerstort in de woestijn en de Kleine Prins ontmoet. Over vriendschap en durven kijken met je hart. Theater Bibliotheek Neude, zondag 10 december om 14.00 uur. Toegang €12/ €6. Alle informatie en kaartjes zijn te vinden op bibliotheekutrecht.nl/jeugdtheater.

Afbeelding
Intentie tot fusie bibliotheken Angstel, Vecht en Venen (AVV) en Het Groene Hart (HGH) Nieuws
Binnenkant molen Renk Ruiter,
Utrechts Landschap bestrijdt bonte knaagkever in Kortrijkse Molen Nieuws
Afbeelding
Utrecht begint Nieuwe campagne tegen afval bij ondergrondse containers Nieuws
Afbeelding
Vernieuwen speel-, sport- en jongerenplek aan de Kleermakerslaan Nieuws
Afbeelding
DOMunder viert 10-jarig bestaan op Domplein met expositie Gevonden Voorwerpen Nieuws
Afbeelding
Groot onderhoud N201 tussen Mijdrecht en Uithoorn Gemeente
Afbeelding
Twee explosies op Kanaleneiland en Vleuten Nieuws
Hans ontvangt de Kei van Maurice.
Een Kei bij bridgeclub "Het Lint". Vrije tijd
Afbeelding
Eerste paal voor nieuwbouw Het Kwadrant Nieuws
Afbeelding
Warmtepompen, koeling en uw eigen energieopslag, Ontdek de toekomst van comfort en besparing tijdens infolezing op 8 juni Ondernemend
Afbeelding
Gedeputeerde bezoekt KTC, Kennis en Transfer Centrum in Zegveld Ondernemend
Afbeelding
Zaterdag 1 juni BoekStartdag in de Bieb voor 0-3 jaar Lezersnieuws
Afbeelding
Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival Nieuws
Afbeelding
Zaterdag in de Utrechtse grachten, botenparade Utrecht Pride 2024 Nieuws