Afbeelding
Owner

Vernieuwen van het riool Veldhuizen

Nieuws

DE MEERN > De gemeente Utrecht start op 26 oktober 2020 met het vernieuwen van het riool in de Laak, Gaag, Dintel, Wiericke, Angstel, Does, Waver en Drecht. 

De werkzaamheden duren ongeveer tot en met juli 2021. Het riool in de genoemde straten is in slechte staat en geeft momenteel problemen, zoals verstoppingen. ‘We gaan het riool vervangen en tegelijk plaatsen we in de groenstrook aan de Heldammersingel / Laak een nieuw pompgemaal. Een gemaal is een ondergrondse pomp die het afvalwater uit het riool doorpompt naar de waterzuivering’, aldus de gemeente.

Planning 

De aannemer start op maandag 26 oktober 2020 met de werkzaamheden. Het werk is in 8 fases verdeeld. Elke fase duurt ongeveer 5 tot 8 weken: 

Fase 1: Laak/ Heldhammersingel, nieuw pompgemaal in groenstrook. (zie achterkant wijkbericht) 

Fase 2: Gaag, rioolvervanging. 

Fase 3: Dintel, rioolvervanging. 

Fase 4: Wiericke, rioolvervanging. 

Fase 5: Angstel, rioolvervanging.

 Fase 6: Does, rioolvervanging. Fase 7: Waver, rioolvervanging. 

Fase 8: Drecht, rioolvervanging. 

Bij slecht weer kan de planning uitlopen. ‘We kunnen namelijk geen nieuw riool leggen als er water in de ondergrond staat. De aannemer laat u met een brief weten wanneer een nieuwe fase begint, en dus de rioolvervanging in een andere straat start’, aldus de gemeente.

De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. 

Afsluiting en bereikbaarheid 

Tijdens de uitvoering is het gedeelte waarin we werken, afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Dit geven we op tijd aan met borden. Voetgangers hebben wel doorgang. We vragen u om uw auto ergens anders te parkeren. De parkeerdruk in de omliggende straten zal tijdelijk groter zijn. De bereikbaarheid voor de hulpdiensten in geval van noodsituaties is gewaarborgd. 

Foto-opname 

Voordat de werkzaamheden beginnen, laat de gemeente in de week van 19 oktober 2020 foto’s maken van de voorgevels van de woningen langs het aan te leggen riool. Dit doen we om de situatie zoals deze nu is, vast te leggen. Wij verwachten niet de werkzaamheden schade aan gevels zullen opleveren. Mocht dit toch gebeuren, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Huisvuil Tijdens de werkzaamheden in uw straat, kunt u uw huisvuil kwijt in een van de andere ondergrondse containers. Stankoverlast Na de vernieuwing van de riolering kan er soms stank zijn in de woningen. Deze verdwijnt meestal na enkele dagen. De gemeente doet er alles aan om de overlast zo min mogelijk te houden. Mocht u toch overlast hebben van de werkzaamheden, dan hopen wij op uw begrip. Meer informatie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De opzichter de heer R. Kop of de heer E.A. Kok van Stadsingenieurs, via telefoonnummer 14 030 of . Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij Wijkservicecentrum Vleuten de Meern, Dorpsplein 1, of via telefoonnummer 14 030.

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Zing mee met De Bazuin tijdens de “Christmas Sing-a-Long 2022” Lezersnieuws
Afbeelding
Utrecht krijgt monument over slavernijverleden in Griftpark Nieuws
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 52 verenigingen uit Utrecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 24 verenigingen uit Woerden droegen bij aan dit succes. Sport
Afbeelding
Proef bij Milieustraat Woerden met hergebruik van ingeleverde spullen bij Circulair Ambachtscentrum Nieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport