Stichting Logeerhuis Bredius
Stichting Logeerhuis Bredius

Wie is de eerste logé in Logeerhuis Bredius?

Nieuws

WOERDEN > Mantelzorgers in Woerden en omgeving worden vanaf 26 maart met iets heel nieuws ondersteund. Die dag opent in Woerden het nieuwe Logeerhuis Bredius haar deuren voor de eerste logé. Logeerhuis Bredius, in Park Oudeland, is een mooie plek waar mantelzorgers hun zieke partner, vader of moeder voor een fijne logeerweek kunnen onderbrengen. In het Logeerhuis staat de logé centraal. Er is goede zorg, persoonlijke aandacht, een huiselijke sfeer en er worden gezellige activiteiten georganiseerd om de logé echt een vakantiegevoel te bezorgen. Terwijl de logé in het Logeerhuis goed wordt verzorgd, kan de (vaak stevig belaste) mantelzorger even op adem komen.

Iedereen in Logeerhuis Bredius kijkt uit naar de eerste logé!

Schilderen en trainen

Veel zaken gingen in coronatijd niet door, maar toch is binnen alle richtlijnen met man en macht gewerkt om het Logeerhuis te realiseren. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het binnenschilderwerk, waarna de vier logeerkamers en centrale ruimte in het Logeerhuis verder worden ingericht.

Een team van deskundige vrijwilligers wordt, gecoacht door twee coördinatoren, getraind voor hun bijzondere taken. Met alle vragen en wensen kan de logé straks bij hen terecht, terwijl de mantelzorger zelf geniet van een korte pauze. 

Met het huidige vrijwilligersteam kan het Logeerhuis een goede start maken. Voor de toekomst blijven nieuwe vrijwilligers van harte welkom!

Niet wachten tot het niet meer gaat!

Wie als mantelzorger of als potentiële logé blij wordt van het idee van een Logeerhuis met een vakantie-achtige sfeer, wordt opgeroepen te reageren. 

De logé met aandacht voor zijn of haar eigen mantelzorger wil die mantelzorger vaak ook graag voor korte tijd ontlasten. En de mantelzorger, die met liefde zorgt voor een zieke dierbare, wil dat graag zo lang mogelijk volhouden, ook al valt het soms zwaar.

Het team van Logeerhuis Bredius geeft aan dat mensen die zorg nodig hebben én hun mantelzorgers niet moeten wachten tot het écht niet meer gaat. Voor de mantelzorger is het meestal beter de zorg even uit handen te geven voordat hij of zij aan de grens zit. Terwijl het verblijf in het Logeerhuis voor de logé juist als een plezierige, korte vakantie zal voelen.

 

Wie wordt de eerste logé?

Logeerhuis Bredius roept mantelzorgers en logés op te reageren. Neem nu al (vrijblijvend) contact op, als u binnenkort  of op langere termijn van het Logeerhuis gebruik wilt maken. De coördinatoren zullen graag alle vragen die er zijn beantwoorden.  Samen met logé en mantelzorger wordt gekeken of en wanneer het Logeerhuis voor hen een passende plek is.

Logeerzorg kan op verschillende manieren worden bekostigd. Medewerkers van Logeerhuis Bredius zoeken graag met mantelzorger en logé uit wat het beste past. Ook een aanvraag bij de gemeente, via WoerdenWijzer of een andere instantie, kan worden ondersteund. Omdat de behandeling van een aanvraag bij de gemeente een paar weken duurt, wordt geadviseerd vroegtijdig contact op te nemen met WoerdenWijzer of het Logeerhuis Bredius zelf. Mantelzorger en logé kunnen daarna zelf

kiezen op welk moment ze gebruik willen maken van het Logeerhuis.

Meer weten of een logeerplek reserveren? Bel met 0348 591010. Kijk ook op de website

www.logeerhuisbredius.nl voor actuele informatie, de vorderingen in het huis zelf, en de  mogelijkheden om het Logeerhuis te komen bezichtigen.

Afbeelding
Ed Ilgen voorzitter TTV Fletio Sport
Afbeelding
Straatroof op fietspad langs Pauwenkamp Nieuws
Afbeelding
Volgende stap zonnevelden in Haarrijnseplas Nieuws
Jannie van Kooten, vrijwilligerscoördinator.
Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. Waar zou ú het liefst sterven? Ondernemend
Afbeelding
Explosie bij restaurant in Vleuten, wie weet meer? Nieuws
Afbeelding
Leeuwenhart Risicobeheer en Verzekeringen kent de klanten Persoonlijk contact hoogste prioriteit Ondernemend
Afbeelding
Plannen voor water in uw buurt? Vraag subsidie aan bij Hoogheemraadschap Gemeente
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Afbeelding
Muzikale bootreis van Barok tot Broadway met Boddé en Zomer in Grote Kerk Loenen Vrije tijd
Afbeelding
Politie jaagt op autokrakers in Maarssenbroek Nieuws
Afbeelding
Gedeputeerden ontvangen eerste pakketlevering Hub Utrecht Oost Ondernemend
Afbeelding
Vijf vervoerders dingen mee naar Utrechtse OV-concessies Nieuws
Afbeelding
Politie De Meern rijdt scooterdieven klem na achtervolging Nieuws
Afbeelding
Familie speeltijd, speelgoed voor je kind, koffie/thee voor jou in De Pijler Vrije tijd