Stichting Logeerhuis Bredius
Stichting Logeerhuis Bredius

Wie is de eerste logé in Logeerhuis Bredius?

Nieuws

WOERDEN > Mantelzorgers in Woerden en omgeving worden vanaf 26 maart met iets heel nieuws ondersteund. Die dag opent in Woerden het nieuwe Logeerhuis Bredius haar deuren voor de eerste logé. Logeerhuis Bredius, in Park Oudeland, is een mooie plek waar mantelzorgers hun zieke partner, vader of moeder voor een fijne logeerweek kunnen onderbrengen. In het Logeerhuis staat de logé centraal. Er is goede zorg, persoonlijke aandacht, een huiselijke sfeer en er worden gezellige activiteiten georganiseerd om de logé echt een vakantiegevoel te bezorgen. Terwijl de logé in het Logeerhuis goed wordt verzorgd, kan de (vaak stevig belaste) mantelzorger even op adem komen.

Iedereen in Logeerhuis Bredius kijkt uit naar de eerste logé!

Schilderen en trainen

Veel zaken gingen in coronatijd niet door, maar toch is binnen alle richtlijnen met man en macht gewerkt om het Logeerhuis te realiseren. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het binnenschilderwerk, waarna de vier logeerkamers en centrale ruimte in het Logeerhuis verder worden ingericht.

Een team van deskundige vrijwilligers wordt, gecoacht door twee coördinatoren, getraind voor hun bijzondere taken. Met alle vragen en wensen kan de logé straks bij hen terecht, terwijl de mantelzorger zelf geniet van een korte pauze. 

Met het huidige vrijwilligersteam kan het Logeerhuis een goede start maken. Voor de toekomst blijven nieuwe vrijwilligers van harte welkom!

Niet wachten tot het niet meer gaat!

Wie als mantelzorger of als potentiële logé blij wordt van het idee van een Logeerhuis met een vakantie-achtige sfeer, wordt opgeroepen te reageren. 

De logé met aandacht voor zijn of haar eigen mantelzorger wil die mantelzorger vaak ook graag voor korte tijd ontlasten. En de mantelzorger, die met liefde zorgt voor een zieke dierbare, wil dat graag zo lang mogelijk volhouden, ook al valt het soms zwaar.

Het team van Logeerhuis Bredius geeft aan dat mensen die zorg nodig hebben én hun mantelzorgers niet moeten wachten tot het écht niet meer gaat. Voor de mantelzorger is het meestal beter de zorg even uit handen te geven voordat hij of zij aan de grens zit. Terwijl het verblijf in het Logeerhuis voor de logé juist als een plezierige, korte vakantie zal voelen.

 

Wie wordt de eerste logé?

Logeerhuis Bredius roept mantelzorgers en logés op te reageren. Neem nu al (vrijblijvend) contact op, als u binnenkort  of op langere termijn van het Logeerhuis gebruik wilt maken. De coördinatoren zullen graag alle vragen die er zijn beantwoorden.  Samen met logé en mantelzorger wordt gekeken of en wanneer het Logeerhuis voor hen een passende plek is.

Logeerzorg kan op verschillende manieren worden bekostigd. Medewerkers van Logeerhuis Bredius zoeken graag met mantelzorger en logé uit wat het beste past. Ook een aanvraag bij de gemeente, via WoerdenWijzer of een andere instantie, kan worden ondersteund. Omdat de behandeling van een aanvraag bij de gemeente een paar weken duurt, wordt geadviseerd vroegtijdig contact op te nemen met WoerdenWijzer of het Logeerhuis Bredius zelf. Mantelzorger en logé kunnen daarna zelf

kiezen op welk moment ze gebruik willen maken van het Logeerhuis.

Meer weten of een logeerplek reserveren? Bel met 0348 591010. Kijk ook op de website

www.logeerhuisbredius.nl voor actuele informatie, de vorderingen in het huis zelf, en de  mogelijkheden om het Logeerhuis te komen bezichtigen.

Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend
Afbeelding
Zing mee met De Bazuin tijdens de “Christmas Sing-a-Long 2022” Lezersnieuws
Afbeelding
Utrecht krijgt monument over slavernijverleden in Griftpark Nieuws
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn herdenking overleden kinderen Lezersnieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 52 verenigingen uit Utrecht droegen bij aan dit succes Nieuws
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen. 24 verenigingen uit Woerden droegen bij aan dit succes. Sport
Afbeelding
Proef bij Milieustraat Woerden met hergebruik van ingeleverde spullen bij Circulair Ambachtscentrum Nieuws
Afbeelding
Provincie maakt impact met Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen Nieuws
Afbeelding
De inschrijving voor de 40e IJsselsteinloop is geopend! Sport