Afbeelding

Week van de Eenzaamheid Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens buurtdiner bij Resto VanHarte

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Van 30 september tot en met 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Zo ook bij sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte in Utrecht. Op vrijdag 1 en dinsdag 5 oktober vinden hier speciale buurtdiners plaats voor meer verbinding in de stad: op 1 oktober in bij Indekerngezond in Leidsche Rijn en op dinsdag 5 oktober bij het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland. Dus heb je behoefte aan gezelschap, zin om gezellig en betaalbaar uit eten te gaan of wil je nieuwe mensen leren kennen? Meld je aan!

Indonesische gastvrijheid
Op 1 oktober verzorgt Resto VanHarte een bijzonder diner in Leidsche Rijn. Voor deze gelegenheid is het bij Indekerngezond, Kopenhagenstraat 41, een bijzondere locatie midden in Leidsche Rijn Centrum waar Resto VanHarte graag mee samenwerkt! Tijdens deze avond zal Diana Purba, Indonesische gastkok, een Indonesisch diner verzorgen samen met het vaste team. We gaan in gesprek over gastvrijheid, overal ter wereld. Tenslotte verzorgt Diana voor de liefhebbers nog een workshop Indonesische linedance. Er is deze avond één shift, die start om 18.00 uur.

MAGGI Buurtdiner
Op 5 oktober organiseert Resto VanHarte samen met MAGGI en vriendschapsplatform Go mingle een speciaal buurtdiner in het Driegeneratiecentrum in Kanaleneiland (Bernadottelaan 23). Buurtgenoten genieten hier van een betaalbaar driegangendiner inclusief een heerlijke MAGGI-soep. Naast de gasten van Resto VanHarte en de leden van Go mingle is iedereen van harte welkom om gezellig aan te schuiven.

Schuif gezellig aan bij Resto VanHarte
Iedereen is van harte welkom bij het MAGGI-buurtdiner en de Resto-avond in Leidsche Rijn. Reserveren is verplicht. Dit kan via https://reserveren.restovanharte.nl/of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur). Beide diners starten om 18.00 uur. Inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is 7 euro in Kanaleneiland, 6 euro in Leidsche Rijn, met u-pas 1 euro korting en het diner kan uit het u-pasbudget worden betaald. Kinderen betalen de helft.

Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle
In 2019 organiseerden MAGGI en Resto VanHarte voor het eerst buurtdiners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. De diners waren een groot succes: jong en oud genoten samen van een heerlijk diner inclusief MAGGI-soep. Toen Resto VanHarte haar buurtrestaurants moest sluiten vanwege het coronavirus startten de organisaties samen de actie ‘Ik kook VanHarte voor jou’. Hierbij werden mensen opgeroepen om een extra portie van hun (lievelings)maaltijd te koken voor een ander. Resto VanHarte koppelde hen vervolgens aan vaste gasten die hun wekelijkse resto-avond moesten missen. Vele mooie matches tussen buurtgenoten waren het resultaat. In 2020 sloot vriendschapsplatform Go mingle zich aan bij de ontmoetingsdiners. Met de acties tijdens de Week tegen Eenzaamheid in 2021 continueren Resto VanHarte, MAGGI en Go mingle hun samenwerking om eenzaamheid in Nederland tegen te gaan.

Afbeelding
IVN-lezing Paddenstoelen: beeldschoon en onmisbaar Vrije tijd
Afbeelding
Ontdek de Schat op de Mega Snuffelmarkt in Gorinchem! Ondernemend
Afbeelding
22 verenigingen uit Woerden en Harmelen vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Lezersnieuws
Afbeelding
Gemeente Utrecht en Utrechtse woningcorporaties zetten handtekening voor biodiversiteit Nieuws
Afbeelding
Meer groen en ecologie door uitbreiding Nifterlakepark Nieuws
Afbeelding
Vogelvereniging De Rietgors in Kockengen stopt er mee Nieuws
Afbeelding
Zonnewereld viert nieuwbouw school in Vleuterweide
Afbeelding
Journalist en podcastmaker Maarten Dallinga maakte in opdracht van het Trimbos-instituut de podcast 'Na de Limonade Nieuws
Afbeelding
Nieuw Sportakkoord Utrecht zet in op sociaal veilig sporten Nieuws
Afbeelding
Inloopbijeenkomst over bouw Hindersteinlaan Vleuten met woningen, school en sporthal Nieuws
Afbeelding
Nationale Wielergala komt naar fietsstad Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Symposium Utrecht Erfgoedparticipatie: Erfgoed Verbindt! Lezersnieuws
Afbeelding
Nazomer wandeling rondom Harmelen Lezersnieuws
Afbeelding
Eerste burgerberaad in Utrecht van start Nieuws