Afbeelding

Staatssecretaris Blokhuis trapt griepprikcampagne af in Leidsche Rijn

Nieuws

LEIDSCHE RIJN > Maandagochtend 11 oktober 2021, op Nationale Griepprikdag, vond de aftrap van de landelijke campagne voor de jaarlijkse griepprik plaats bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra in Veldhuizen. Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Ted van Essen, voorzitter van de Nederlandse Influenza Stichting en griepexpert, waren ter plaatse om zich te laten vaccineren tegen de griep.

 

Over de griepprikcampagne

Met de campagne wordt onder meer aandacht gevraagd voor het belang van de griepprik voor mensen die in een risicogroep vallen: mensen van 60 jaar en ouder, mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes of nieraandoeningen, en mensen met weinig afweer. Zij krijgen zoals zij gewend zijn een uitnodiging per post van hun huisarts voor de jaarlijkse griepprik.

Tevens is een belangrijk onderdeel van de vaccinatiecampagne om de griepprik onder de aandacht te brengen bij zorgpersoneel. Het vaccineren van zorgpersoneel tegen de griep is extra belangrijk om kwetsbare patiënten te beschermen.

“We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de griepprikcampagne en hopen natuurlijk dat veel mensen in de doelgroepen de heer Blokhuis en de heer Van Essen volgen”, aldus Fenneken Meulink, medisch directeur-bestuurder en huisarts bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. “Zo zorgen we samen dat kwetsbaren minder risico lopen om de griep op te lopen.”

Uitbreiding van risicogroepen

Nieuw is dat dit jaar zwangere vrouwen (vanaf 22 weken) en mensen met morbide obesitas (BMI hoger dan 40) in aanmerking komen voor een griepvaccinatie. Uit onderzoek is gebleken dat deze groepen een verhoogd risico hebben om ernstig ziek te worden van de griep. Op basis hiervan kwam de Gezondheidsraad eind september met het advies om ook deze mensen de griepprik te laten halen. “Mensen die in deze categorieën vallen en een griepprik willen, kunnen zich melden bij hun huisarts”, vervolgt Meulink. “De huisarts kijkt vervolgens of de patiënt voor de vaccinatie in aanmerking komt.”


Over Stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

De stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG) werd zo’n 20 jaar geleden opgericht met een doel: de beste zorg in de buurt leveren. De organisatie staat met haar 5 centra voor uiteenlopende, persoonsgerichte en toegankelijke zorg voor alle bewoners in Leidsche Rijn.

Bovendien is Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra een academische werkplaats: ze streven naar het continu verbeteren van het zorgaanbod door wetenschappelijk onderzoek te doen en te innoveren. De organisatie werkt daarin intensief samen met UMC Utrecht, St. Antonius Ziekenhuis, Hogeschool Utrecht en Fontys Hogeschool Eindhoven.

Voor meer informatie over de Stichting Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra kunt u terecht op https://www.lrjg.nl/.

Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verrast St. Antonius Ziekenhuis, Voedselbank en Speelgoedbank met Rijntje doeboeken en knuffels Nieuws
Afbeelding
Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje Nieuws
Afbeelding
Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Woerden Lezersnieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Pubquiz Règâhs in VLeuten brengt 3.649 euro op voor onderzoek naar kanker Nieuws
Afbeelding
Twee karateka’s Sportschool Yuzyo geslaagd voor hun zwarte band. Sport
Afbeelding
9 december Dialoog bij Resto VanHarte Leidsche Rijn! Lezersnieuws
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend