Afbeelding

ChristenUnie Utrecht presenteert verkiezingsprogramma: ‘Samen recht doen’

Nieuws

UTRECHT > De ChristenUnie Utrecht presenteert deze week haar conceptverkiezingsprogramma voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen: ‘Samen recht doen in Utrecht’. In het programma verwoorden ze hun ideale Utrecht en benoemen van daaruit ambities en maatregelen voor de komende vier jaar. Centraal staan verantwoordelijkheid voor de schepping en een samenleving waarin men voor elkaar zorgt, met de overheid als bondgenoot.

De afgelopen vier jaar heeft de ChristenUnie werk mogen maken van haar idealen in de gemeenteraad en het college. Er is bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad en het verbeteren van de leefbaarheid. Tegelijkertijd ziet de ChristenUnie dat het nog duurzamer en socialer moet. Voorzitter van de programmacommissie Corine Bos: “Het programma barst van ambitie en wordt ook concreet en herkenbaar. De ChristenUnie wil dat de groei van Utrecht gezond en menselijk blijft. We streven naar een samenleving die voor elkaar en voor het klimaat zorgt. Wij geloven daarbij echt in de kracht van oogcontact. Elkaar zien.”

De ChristenUnie wil de komende vier jaar haar verantwoordelijkheid pakken om zich in te zetten voor de stad. Bos benoemt een aantal concrete punten uit het programma. “De klimaatcrisis vraagt om actie. We moeten de komende periode duizenden huizen aardgasvrij maken om de noodzakelijke CO2-reductie voor 2030 te halen”, aldus Bos. “We vinden het ook belangrijk om ons ervoor in te zetten dat mensen gezien worden. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk via een werkmanager in de wijk. Wat ik verder een ‘verfrissend’ punt van ons vindt, is dat we meer recreatieve zwemlocaties in en om de stad willen. En: in 2030 is Utrecht wandelstad bij uitstek. Genoeg om mee aan de slag te gaan!”

De programmacommissie werkte de afgelopen maanden achter de schermen hard aan het verkiezingsprogramma. De commissie sprak tientallen organisaties en individuen uit de stad en werkte nauw samen met het bestuur en de gemeenteraadsfractie. “We zien in het programma veel passie en ideeën terug van alle Utrechters die de programmacommissie het afgelopen jaar heeft gesproken. Het resultaat is een hoopvol ChristenUnie programma waarin verantwoordelijkheid voor de schepping en samenredzaamheid in Utrecht centraal staan. We zijn de leden van de programmacommissie erg dankbaar voor hun inzet en zien ernaar uit dit programma met de leden te bespreken”, aldus Annebeth Roor, voorzitter van het bestuur van de ChristenUnie Utrecht.

Het programma wordt op 22 november tijdens een alv met de leden besproken. Aan het einde van deze vergadering wordt het programma officieel vastgesteld.

Bekijk het verkiezingsprogramma op http://utrecht.christenunie.nl/programma

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws