Afbeelding

BiebMakers denken mee in Vleuterweide

Nieuws

Door Roberto Cancian

VLEUTERWEIDE > Vorige week woensdag mochten kinderen uit groep 6, 7 en 8 meedenken en meepraten over hoe zij hun ideale bibliotheek zien in Vleuterweide. Zeventien kinderen vertelden hoe zij als ‘BiebMakers’ hun droombibliotheek voor de toekomst zien. ‘Ik zou het super vinden wanneer er meer tekenboeken zijn’, geeft de 10-jarige Luna aan. Even daarvoor, wanneer de kinderen iets mogen vertellen over hun zelf meegebrachte boek, houdt Luna haar boek omhoog. ‘Cartoon meisjes teken je zo’ staat erop. Zo heeft eenieder zijn of haar verhaal en gedachte bij een vernieuwde bibliotheek. Het zorgt voor een leuke en gezellige sfeer waar tussendoor ook nog tijd is voor het eten van pizza gevolgd door het spelen van verstoppertje.

‘Als Bibliotheek Vleuterweide willen wij kinderen betrekken bij de plannen voor herinrichting’, geeft Nanda van Zanten aan. Kinderen van de basisscholen konden zich opgeven voor de middag en hun ideeën opsturen voor hun droombieb. ‘Ik wil wel meer van dit soort boeken lezen’, zegt de 9-jarige Eva-Lynn terwijl ze ‘De Geheimzinnige Kaasdief’ omhooghoudt. ‘Een leuk boek, ik doe er ook mijn boekbespreking over.’ Dat doet de eveneens 9-jarige Deliana over ‘Ponyvrienden in gevaar’. ‘Een leuk boek en zoals je al aan de titel kunt zien is het ook spannend’, lacht ze. Even later gaan de kinderen met post-its aan de slag. Tien minuten later hangen de flip-overs vol met roze, gele, oranje en blauwe briefjes. Bij ‘Wat is een bibliotheek’ hangt onder andere; je kunt er studeren, lezen, wachten op iemand, een plek om dingen te leren en Geweldig’. Bij ‘Wat zou een bibliotheek kunnen zijn’, hangen tientallen briefjes met wat kinderen graag zien. ‘Een gameclub, knutselhoek, plek om je huiswerk te maken tot een plek waar je een tuintje kunt hebben’. Zo was er genoeg vindingrijkheid. Ook bij de 10-jarige Bink; ‘Ik zou wel een andere aanduiding willen voor de Makkelijk Lezen boeken. Met een plaatje bijvoorbeeld in plaats van het lange woord.’ Een ander zei; ‘Een eetcafé met appeltaart want als het ergens lekker ruikt, wil je langer blijven.’ Tijdens de rondleiding door de bibliotheek komen de kinderen langs een tafel waarop getekend is. Ze krijgen de vraag of dit mag waarop ze allemaal ‘nee’ zeggen. Kennelijk is er wel behoefte aan en zo wordt er besloten dat er één tafel komt waar je op mag tekenen of schrijven. De BiebMakers hebben direct hun handtekening erop achtergelaten. Zo deelden de BiebMakers hun wensen zodat de architect er mee aan de slag kan. ‘Wij hebben van alles gevraagd. Hoe ziet jouw droombieb eruit? Hoe staan de boeken in de bieb? Spelletjes of games? Kan je er koken of knutselen? Lekker chillen of juist je huiswerk maken?’, geeft teamleider Charissa Muller aan. Woensdag 24 november aanstaande is er nog een sessie.

Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws