Afbeelding
Provincie Utrecht

Derde steunpakket voor Utrechtse cultuur- en erfgoedsector

Nieuws

REGIO > Cultuur- en erfgoedinstellingen in de provincie Utrecht, die als gevolg van de coronacrisis zwaar zijn getroffen, kunnen in januari voor de derde keer een aanvraag doen voor financiële ondersteuning. Deze steun is hard nodig nu de coronacrisis aanhoudt en opnieuw maatregelen zijn aangekondigd door het Rijk.

De provincie heeft nog ongeveer 0,8 miljoen beschikbaar van de oorspronkelijke 6 miljoen euro. De inhoud van het steunpakket is afgestemd met gemeenten, fondsen, het Rijk en de culturele sector. Daarmee zorgen we gezamenlijk voor een zo’n dekkend mogelijk vangnet.

Steunmaatregelen

Geleden schade

Instellingen die een subsidierelatie met de provincie hebben, zoals kasteelmusea worden gesteund in de geleden schade. Instellingen zonder subsidierelatie met de provincie kunnen bijvoorbeeld terecht bij hun eigen gemeente.

Programmeringsregeling

Deze regeling is bedoeld voor regionale theaters en podia die ondanks de publiekterugval of extra kosten toch voorstellingen en activiteiten kunnen programmeren. Het is belangrijk dat er voorstellingen gemaakt blijven worden waarmee ook ondersteunende beroepsgroepen, zoals gezelschappen en technici zijn geholpen. Aanvragen kunnen worden ingediend via het subsidieloket vanaf half januari.

Let op: instellingen uit de gemeenten Utrecht en Amersfoort komen niet aanmerking. Zij kunnen voor vergelijkbare regelingen terecht bij hun eigen gemeente.

Steun aan professionele talentvolle makers

Om talentvolle beeldend kunstenaars, muzikanten, theatermakers en dansers aan het werk te houden ontvangen drie productiehuizen voor talentontwikkeling opnieuw een bijdrage voor de begeleiding van deze professionals. Het gaat hierbij om overwegend jonge makers die geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe of bestaand werk. De drie productiehuizen die een bijdrage krijgen zijn: Het Huis (dans en theater), de Coöperatie (muziek) en de Machinerie (beeldcultuur).

Cultuur Innovatiefonds

Het Cultuur Innovatiefonds Provincie Utrecht   externe linkis bij de start van de coronacrisis opgericht. Het Innovatiefonds biedt financiering voor het onderzoeken, ontwerpen en uitvoeren van innovatieve ideeën in de gehele provincie Utrecht. Instellingen kunnen in januari 2022 opnieuw een aanvraag doen bij het Innovatiefonds.

Afbeelding
Leidsche Rijn Centrum verrast St. Antonius Ziekenhuis, Voedselbank en Speelgoedbank met Rijntje doeboeken en knuffels Nieuws
Afbeelding
Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje Nieuws
Afbeelding
Inzameling DE-waardepunten voor Voedselbank Woerden Lezersnieuws
Afbeelding
Het Naardermeer: vakmanschap met de natuur Lezersnieuws
Afbeelding
Pubquiz Règâhs in VLeuten brengt 3.649 euro op voor onderzoek naar kanker Nieuws
Afbeelding
Twee karateka’s Sportschool Yuzyo geslaagd voor hun zwarte band. Sport
Afbeelding
9 december Dialoog bij Resto VanHarte Leidsche Rijn! Lezersnieuws
Afbeelding
Na lange tijd weer open avonden op het VeenLanden College! Ondernemend
Afbeelding
Gospelkoor Rejoice met jaarlijkse kerstconcert in Torenpleinkerk Vrije tijd
Afbeelding
Het Ouderenfonds deelt samen met vrijwilligers feestelijke kerstboxen uit aan ouderen in Vleuten/De Meern Nieuws
Afbeelding
De Goud Inkoop Bus staat er weer Ondernemend
Afbeelding
Gemeente gunt collectieve warmte- en koudesysteem voor Beursgebied aan Eneco Nieuws
Afbeelding
Kerstshow en winterse sferen bij Tuincentrum Steck in Utrecht Overvecht Ondernemend
Afbeelding
Studie-informatiemarkt op RSG Broklede drukbezocht Ondernemend