Afbeelding

Werkzaamheden Oostdam in Woerden in afrondende fase

Nieuws

WOERDEN > De Oostdambrug is bijna klaar! Vorig jaar oktober zijn de aannemers begonnen aan de vervanging van de kapotte duiker onder de Oostdam. Een ingrijpende klus op een drukke verkeersader, die veel invloed had op de omgeving. Nu na bijna anderhalf jaar werk is de nieuwe Oostdambrug nagenoeg klaar. Begin volgend jaar wordt de nieuwe brug geasfalteerd en worden de fiets- en voetpaden en de verlichting aangelegd. Hiervoor wordt de Oostdam tijdelijk ingesteld voor eenrichtingsverkeer stad-uit.

Op wat kleine afwerkingspunten na, is de brug op de Oostdam klaar. Ook de nieuwe kademuur, de beschoeiing voor het kasteel en het bastion zijn inmiddels aangelegd. Op de Oostsingel wordt gelijktijdig gewerkt aan het nieuwe voetpad en wordt nieuw asfalt aangebracht. Daarna kan de Oostsingel open voor verkeer en kan ook daar weer geparkeerd worden. Omdat er voor het eind van dit jaar geasfalteerd wordt op de Boerendijk, worden de laatste werkzaamheden op de Oostdam begin volgend jaar uitgevoerd. Hiermee wordt onnodige hinder voorkomen en houden we het centrum goed bereikbaar tijdens de drukke feestdagen.

Eenrichtingsverkeer stad-uit Vanaf 3 januari tot en met 18 februari wordt de nieuwe verharding aangebracht op de Oostdam. Daarnaast wordt de verlichting teruggeplaatst en worden de verkeerseilanden en de fietspaden teruggebracht naar de oorspronkelijke situatie. Voor deze werkzaamheden is ruimte nodig om het werk uit te kunnen voeren. Hierbij is het instellen van éénrichtingsverkeer noodzakelijk. De richting stad-uit blijft beschikbaar.

Er is gekeken naar andere mogelijkheden, zoals het werk in de avonduren plaats te laten vinden, maar dat is praktisch minder goed uitvoerbaar en verkort de uitvoeringsperiode helaas niet. Daarnaast willen we niet dat er overlap ontstaat met de laatste werkzaamheden op de Boerendijk. Dat dit niet voor iedereen de meest ideale oplossing is, dat realiseren we ons goed. We doen een groot beroep op de omgeving. We doen er alles aan om de afsluitingsperiode in te korten, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Bereikbaarheid De bewegwijzering wordt binnenkort aangepast naar de nieuwe situatie. Gemotoriseerd verkeer kan het centrum bereiken via de westkant en verlaten via de Oostdam. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de huidige omleidingen en voetgangers worden om het werk heen geleid. Met de busmaatschappijen en de nood-en huldiensten zijn afspraken gemaakt over een goede bereikbaarheid. Naar verwachting wordt de Oostdam in het weekend van 18 februari weer opengesteld voor al het verkeer.

Afbeelding
Meubelen De Jager deelt uit bij het 90-jarig bestaan Ondernemend
Afbeelding
Gekraakt door de hangouderen Leidsche Rijn Lezersnieuws
Afbeelding
Open dag bij Moestuin Oostwaard Word ook oogstaandeelhouder Ondernemend
Afbeelding
Impuls voor duurzaam renoveren en bouwen in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Jubeljaar voor Pastoor Ambting van de Parochie Licht van Christus. Nieuws
Afbeelding
Toezicht op constructieve veiligheid bij Utrechtse bouwprojecten onder de loep Nieuws
Afbeelding
De Paashaas van OERRR verstopt eieren op Landgoed Haarzuilens. Vrije tijd
Afbeelding
Provinciale Statenleden (2019-2023) nemen afscheid Gemeente
Afbeelding
Tweede gespreksronde tussen verkenner en partijen en Provinciale Staten afgerond Nieuws
Afbeelding
Veel vraag naar logeerzorg: Logeerhuis Bredius viert tweede verjaardag! Nieuws
Afbeelding
Kaalstaart Festival in Maarssen bij buitenplaats Doornburgh Vrije tijd
Afbeelding
Naschoolse sport- en cultuurstimuleringsprogramma 'Sjors Wil jij een leuke workshop aanbieden voor kinderen? Nieuws
Afbeelding
Tip voor tweede Paasdag: hardlopen door de meest bijzondere locaties van Utrecht Sport
Afbeelding
Video Pinguïnkuiken uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort Vrije tijd