Afbeelding

Vanaf januari wijzigingen parkeerbeleid Woerden

Nieuws

Nieuwe regels afgestemd op wensen bewoners, bezoekers en ondernemers.

WOERDEN > In januari verandert het parkeerbeleid in Woerden. Dit op verzoek van een aantal gemeenteraadsfracties die eerder een motie hebben ingediend naar aanleiding van vragen en klachten van inwoners en ondernemers. Het college heeft deze motie aangegrepen om opnieuw het gesprek met verschillende betrokkenen aan te gaan. De wijzigingen zorgen dat het beleid beter past bij de diverse wensen en belangen, en dat parkeren in Woerden aantrekkelijker en overzichtelijker wordt.

De wijzigingen zijn tot stand gekomen op basis van vragen en opmerkingen die bij de gemeente zijn binnengekomen, de aangenomen motie, gesprekken met bewoners en ondernemers en de verschillende belangenbehartigers zoals het Stadshart en het Platform bewoners binnenstad. De volgende wijzigingen worden doorgevoerd:

· De maximale parkeerduur in zone B wordt verlengd van twee naar drie uur.

· Er worden 39 parkeerplaatsen toegevoegd aan het huidige aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is voor vergunninghouders in zone B. Daarmee komt de vergunningsdruk op hetzelfde niveau als in zone D.

· In zone D wordt een tarief van 5 euro per uur of deel daarvan toegevoegd. Dat met een maximum van 20 euro per kalenderdag. Het tarief was hier 20 euro, ongeacht de parkeerduur.

· Het uitsterfbeleid voor eerste bewonersvergunningen in zone A en B is uitgesteld tot na de evaluatie van het parkeerbeleid in de komende zomer en tenminste tot 1 september. Voor tweede bewonersvergunningen blijft deze regeling van kracht.

· De prijzen van het eerste, tweede en het ondernemersabonnement in de garage blijven gelijk en stijgen niet mee met de inflatie. De vergunningen doen dat wel.

Stop & Go plaatsen en werkparkeervergunning

 Naast bovenstaande zijn er ook kleine knelpunten opgelost, waaronder de Stop&Go plaatsen. Zo zijn bij de VVV, Cafetaria ‘t Pleintje en de begraafplaats specifieke kortparkeerplekken gerealiseerd. Hier kan met gebruik van de blauwe kaart een half uur worden geparkeerd. Voor theater het Klooster zijn twee laad-en losplekken naast het gebouw gemaakt en er zijn een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor rouw-en trouwdiensten voor de ingang van de Opstandingskerk. Voor ondernemers, die werkzaamheden in een zone moeten uitvoeren, waarbij het voertuig nodig is voor de werkzaamheden, wordt een werkparkeervergunning mogelijk.

Wethouder Arjan Noorthoek: “Doelstelling van het beleid is om de binnenstad autoluw te maken. We zien dat dat gebeurt. Zowel bewoners als bezoekers maken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van de parkeergarage. Door het uurtarief in te voeren en de maximale parkeertijd te verlengen maken we de binnenstad nog aantrekkelijker voor bezoekers. Met de wijzigingen zorgen we ervoor dat het beleid beter past bij de praktijk en bieden we een oplossing voor veel van de aangedragen knelpunten”.

Alle bovengenoemde wijzigingen gaan in per half januari of zoveel eerder als mogelijk.

Afbeelding
Optreden Capella Culemborg in Vleuten: What's in a Name Vrije tijd
Afbeelding
Gemeente Utrecht komt met eigen geluidsnormen voor windmolens in Rijnenburg Nieuws
Afbeelding
Informatiebijeenkomsten windmolens Rijnenburg Gemeente
Afbeelding
Autobedrijven Van Oord en Vleming samen 85 jaar ervaring en kwaliteit Ondernemend
Afbeelding
Feestmarkt Emmaus Haarzuilens druk bezocht en mooie opbrengst voor het solidariteitsfonds Nieuws
Afbeelding
Fietsexcursie Stadsnatuur langs de bijzondere natuur van Utrecht Zuidwest Vrije tijd
Afbeelding
Evert Woltjes van Desto nu Lid van Verdienste KNVB Sport
Afbeelding
Hatice brengt de Turkse keuken naar Resto VanHarte in Leidsche Rijn om kennis te maken met de Turkse keuken én met buurtgenoten Lezersnieuws
Afbeelding
Opbrengst van de Lions Over Holland Erwtensoepverkoop ondersteunt drie lokale goede doelen Lezersnieuws
Afbeelding
Aanmelden nieuwe TragePost-groepen Leidsche Rijn weer mogelijk Lezersnieuws
Afbeelding
Midzomermuziekfestival aan de Vecht prikkelt vrijwel alle zintuigen. Nieuws
Afbeelding
Utrechts Landschap viert de natuur met Utrechtse Natuurdag Nieuws
Afbeelding
Atelierroute KunstRondeVenen dit Pinksterweekend Lezersnieuws
Afbeelding
GroenmoetjeDoen!-dag met groene verbindingen in Utrecht Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws