Afbeelding

D66 Utrecht trapt gemeenteraadscampagne af tijdens nieuwjaarsreceptie

Nieuws

Democraten willen verkiezingen winnen om blokkade op woningbouw in Rijnenburg op te heffen en Amelisweerd te behouden

UTRECHT > Vandaag heeft D66 Utrecht tijdens haar digitale nieuwjaarsreceptie, uitgezonden vanuit De Stadstuin aan de Europalaan, samen met 100 leden de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart afgetrapt. Lijsttrekker Maarten Koning: ‘’Bouwen in de polder Rijnenburg is wat wij willen. We hebben dat gebied nu nodig om de stad verder door te laten groeien en voor alle Utrechters een betaalbare woning te kunnen garanderen. En met de eerste 3 duizend woningen kan al gestart worden in de komende 4 jaar.’’ Hij zette zich in zijn speech fel af tegen de blokkade die GroenLinks opwerpt tegen het bouwen van een duurzame stadswijk met ruim 40.000 woningen in de polder Rijnenburg tijdens deze wooncrisis. Om deze blokkade op te heffen willen de Utrechtse Democraten net als in 2014 weer de grootste partij van Utrecht worden.

Landelijk partijleider Sigrid Kaag sprak tijdens de receptie met haar partijgenoten over het nieuwe regeerakkoord dat Utrecht helpt met het bouwen van meer betaalbare woningen, het behoud van groen en de opwek van meer duurzame energie. Kaag was trots op het feit dat er weer een toekomst is voor Amelisweerd, de groene long van de stad, nu de overbodige verbreding van de A27 niet door hoeft te gaan. De miljardenbesparing die dit oplevert kan gebruikt worden om de duurzame stadswijk Rijnenburg goed te verbinden met de rest van Utrecht via het openbaar vervoer, fiets en de weg. Kaag sprak haar vertrouwen uit in de campagnevrijwilligers van D66 Utrecht en wil persoonlijk gaan bijdragen aan de verkiezingswinst van de Democraten op 16 maart.

Lijsttrekker Maarten Koning trapte met nog twee maanden te gaan officieel de campagne af voor de gemeenteraadscampagne. Koning: ‘’De komende verkiezingen kunnen Utrechters bepalen hoe onze stad er over dertig jaar uit komt te zien. De wooncrisis is de grootste bedreiging voor kansengelijkheid. Utrecht is al bouwkampioen van Nederland, maar wij willen snel meer tijdelijke woningen uit de grond stampen voor de acute woningnood. Deze periode willen we starten met de bouw van de stadswijk in Rijnenburg, want daar is genoeg ruimte voor wonen én windmolens, recreatie én roeien. D66 wil een ambitieuze stad met meer betaalbare woningen, groen en bruisende cultuur, horeca en nachtleven! Alleen met D66 aan de leiding, lukt het om de verbreding van de A27 tegen te houden, Rijnenburg te benutten om zowel de klimaatcrisis en de woningcrisis daar aan te pakken.’’

Het Gebouw, tegenover Madridstraat in LRC
Utrecht wijst 36 jonge monumenten aan, ook in Leidsche Rijn Nieuws
Afbeelding
Gratis huiswerkbegeleiding in buurtcentrum De Pijler Vrije tijd
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
Bouw van de Centraalbrug in Woerden begint volgende week Nieuws
Afbeelding
Dagtafeltennistoernooi Fletio in jubileumjaar Sport
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
Kindermuziekweek concert Vrije tijd
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
participatiebijeenkomst aangaande het nieuwe hospice
Omwonenden Mantelmeeuw-nieuwbouw denken mee Nieuws
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Harmonieorkest Vleuten Brengt Inspirerend Optreden in Tivoli Vredenburg: "Doe Normaal!" Nieuws
Afbeelding
Lezing over de Utrechtse sportgeschiedenis in Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn Vrije tijd
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Resto VanHarte kookt voor de buurt én voor gemeenteraadsleden in het bedrijfsrestaurant Woonin Lezersnieuws