Afbeelding

D66 Utrecht trapt gemeenteraadscampagne af tijdens nieuwjaarsreceptie

Nieuws

Democraten willen verkiezingen winnen om blokkade op woningbouw in Rijnenburg op te heffen en Amelisweerd te behouden

UTRECHT > Vandaag heeft D66 Utrecht tijdens haar digitale nieuwjaarsreceptie, uitgezonden vanuit De Stadstuin aan de Europalaan, samen met 100 leden de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart afgetrapt. Lijsttrekker Maarten Koning: ‘’Bouwen in de polder Rijnenburg is wat wij willen. We hebben dat gebied nu nodig om de stad verder door te laten groeien en voor alle Utrechters een betaalbare woning te kunnen garanderen. En met de eerste 3 duizend woningen kan al gestart worden in de komende 4 jaar.’’ Hij zette zich in zijn speech fel af tegen de blokkade die GroenLinks opwerpt tegen het bouwen van een duurzame stadswijk met ruim 40.000 woningen in de polder Rijnenburg tijdens deze wooncrisis. Om deze blokkade op te heffen willen de Utrechtse Democraten net als in 2014 weer de grootste partij van Utrecht worden.

Landelijk partijleider Sigrid Kaag sprak tijdens de receptie met haar partijgenoten over het nieuwe regeerakkoord dat Utrecht helpt met het bouwen van meer betaalbare woningen, het behoud van groen en de opwek van meer duurzame energie. Kaag was trots op het feit dat er weer een toekomst is voor Amelisweerd, de groene long van de stad, nu de overbodige verbreding van de A27 niet door hoeft te gaan. De miljardenbesparing die dit oplevert kan gebruikt worden om de duurzame stadswijk Rijnenburg goed te verbinden met de rest van Utrecht via het openbaar vervoer, fiets en de weg. Kaag sprak haar vertrouwen uit in de campagnevrijwilligers van D66 Utrecht en wil persoonlijk gaan bijdragen aan de verkiezingswinst van de Democraten op 16 maart.

Lijsttrekker Maarten Koning trapte met nog twee maanden te gaan officieel de campagne af voor de gemeenteraadscampagne. Koning: ‘’De komende verkiezingen kunnen Utrechters bepalen hoe onze stad er over dertig jaar uit komt te zien. De wooncrisis is de grootste bedreiging voor kansengelijkheid. Utrecht is al bouwkampioen van Nederland, maar wij willen snel meer tijdelijke woningen uit de grond stampen voor de acute woningnood. Deze periode willen we starten met de bouw van de stadswijk in Rijnenburg, want daar is genoeg ruimte voor wonen én windmolens, recreatie én roeien. D66 wil een ambitieuze stad met meer betaalbare woningen, groen en bruisende cultuur, horeca en nachtleven! Alleen met D66 aan de leiding, lukt het om de verbreding van de A27 tegen te houden, Rijnenburg te benutten om zowel de klimaatcrisis en de woningcrisis daar aan te pakken.’’

Afbeelding
Slim omgaan met veiligheid voor kinderen Ondernemend
Afbeelding
Onwaarschijnlijk debuut karttalent Mats van Rooijen in OKJ: P1 in DKM! Sport
Afbeelding
Inschrijving Kindervakantieweek Vleuten-Haarzuilens (VOVH) 2023 gaat bijna van start. Vrije tijd
Afbeelding
Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden Ondernemend
Afbeelding
Informateurs adviseren nieuwe coalitie met GroenLinks, VVD, D66, CDA en PvdA in Utrecht Nieuws
Afbeelding
Sociale tuinderij Stadstuin Food for Good viert 10-jarig jubileum Lezersnieuws
Afbeelding
Plan voor Niels Bohrweg op Lage Weide Nieuws
Afbeelding
Turn4u organiseert Nationaal Kampioenschap Groepsspringen op C-niveau op zaterdag 3 juni in Utrecht Sport
Afbeelding
Ornamenten van de Domtoren krijgen nieuwe bestemming als kunstwerk in het Máximapark Nieuws
Afbeelding
Utrechtse thuiszorgorganisaties gaan meer samenwerken Nieuws
Afbeelding
VRU waarschuwt voor extra gevaar op natuurbranden regio Utrecht door droogte Nieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht mag niet optreden tegen omgekeerde vlaggen Nieuws
Afbeelding
Dit is de uitslag voor de Eerste Kamerverkiezingen in de provincie Utrecht Nieuws
Afbeelding
Bijzondere dakleien Domtoren te koop Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws