Afbeelding

KBS De JazzSingel opent Boodschappenhuis in Leidsche Rijn

Nieuws Ingezonden

LEIDSCHE RIJN > Op vrijdag 2 december opent KBS De JazzSingel het Boodschappenhuis. Dit huisje op het schoolplein biedt een plek waar bewoners van Leidsche Rijn gratis een aantal (houdbare) boodschappen kunnen ophalen. Deze boodschappen komen daar door donaties van wijkbewoners, kinderen, ouders en medewerkers van de school. Het boodschappenhuis is 6m2 groot en staat op het plein van de school. De BSO gaat het huis versieren met verf en de kinderen van groep 8 zorgen ervoor dat huis schoon en netjes blijft.

De medewerkers van KBS De JazzSingel merkten dat steeds meer gezinnen moeite hebben om rond te komen en besloten hiervoor in actie te komen. In samenwerking met ouders van de school bedachten zij een project dat grote impact kan hebben in de wijk. 

Directeur Kim Vader: “Als school zijn we erg betrokken bij de wijk. Dit project richt zich op gezinnen (niet alleen gezinnen van de school, maar gezinnen in heel de wijk) die het in deze tijd financieel zwaar hebben. Te denken valt aan gezinnen die leven in armoede, maar je kunt ook denken aan gezinnen die net niet terecht kunnen bij voedselbanken en/of de gemeente voor extra ondersteuning.” 

Tosca van Eck, moeder van 2 dochters op school en lid van de activiteitencommissie,vult aan: “Gezinnen die het zwaar hebben, hebben vaak behoefte aan levensmiddelen. Daarom gaan wij voor deze mensen op het schoolplein een houten boodschappenhuis neerzetten waar mensen (houdbare) boodschappen kunnen doneren en tegelijkertijd ook boodschappen kunnen halen. Dat laatste kan geheel anoniem. Het boodschappenhuis gaat niet op slot en is dus 24 uur per dag open. Mensen die er iets uit willen halen, kunnen dit doen wanneer zij dit willen.”

Het boodschappenhuis is tot stand gekomen met de gratis hulp van Tuinvisie Utrecht (levering materialen) en RB Tuinen (plaatsen van het huis).

Ons doel

‘Het boodschappenhuis’ heeft als doel om zich als een olievlek uit te spreiden binnen Utrecht en mogelijk daarbuiten. Hoe mooi zou het zijn als dit ‘boodschappenhuis’ mensen/scholen/overige instanties inspireert om ook iets dergelijks te organiseren, wellicht aan huis of wellicht bij bedrijven, scholen en andere openbare plekken.

De opening is vrijdag 2 december om 14.00 uur aan de Jazzsingel 900 en u bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Afbeelding
La Vuelta Holanda op alle fronten succesvol Nieuws
Afbeelding
KUNSTaandenRIJN organiseert de ThuisKUNSTroute 2023 Lezersnieuws
Afbeelding
De liefde hangt in de lucht bij Kasteel de Haar Ondernemend
Afbeelding
Rekenkamer Utrecht : Nog geen groei zichtbaar in het aandeel Middenhuur Nieuws
Afbeelding
Comité Vleuten/De Meern organiseert het Seniorencarnaval Lezersnieuws
Afbeelding
Worstelaars Marcel en Tyrone Sterkenburg willen gouden plak bij Olympische Spelen Sport
Afbeelding
Mobiliteit van de toekomst in Merwede Nieuws
Afbeelding
ParkPodium Breukelen zoekt artiesten: wie durft? Vrije tijd
Afbeelding
Vrijwilligers gezocht Abrona Veldhof in De Meern Lezersnieuws
Afbeelding
Schonere lucht en minder bezorgbusjes dankzij slimme pakketpunten in de buurt Nieuws
Afbeelding
Openbare repetitie Shantykoor De Vechtse Parlevinkers in Paviljoen De Wilgenplas Vrije tijd
Afbeelding
Juliette Klijn (12) uit De Meern in Robin Hood de musical Lezersnieuws
Afbeelding
Gratis cursus Welkom in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern: Hier zijn we weer! Ben jij er ook bij? Volg één les of volg alle vijf lessen,.. Lezersnieuws
Afbeelding
Nieuwe zanggroep voor gevorderden Buurtcentrum Hoge Weide Vrije tijd